Hogyan kerüljön a terméked előre a Google-ben? – Videó

2008 óta foglalkozom üzleti kommunikációval, és a tanácsadásokon, amikor megkérdezem a cégvezetőket, hogy elöl akarnak-e lenni a Google találati listáján, akkor mindenki egyhangúan azt mondja, hogy igen. Nem csodálom, elvégre ma egy cég sikeréhez nagymértékben hozzájárul az, hogy hányan találnak rá a keresőóriásban. Minél többen találnak meg téged és a portékádat, annál nagyobb számban fognak a vásárlóiddá válni.

Ma rengeteg ügyfelet lehet szerezni az internetről. Ha a Google-ben előkelő helyen van a weboldalad, akkor megállás nélkül tudnak jönni a látogatók, akik nálad nyitják ki a pénztárcájukat. Erről beszélek részletesebben az alábbi videóban:

Ma már nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani. Ehhez olyan szövegekre van szükség, amik bemutatják a céged erősségeit, valamint tartalmazzák azokat a kulcsszavakat, kulcskifejezéseket, amikre előre akarsz törni a Google találati listáján. Ehhez keresőoptimalizált, azaz SEO termékleírásokra és aloldalakra van szükséged. 

A SEO, az egy mozaikszó, Search Engine Optimizationt jelent, ahogy a Google-ben előre tudsz kerülni. A SEO termékleírás, az egy olyan szöveg, ami tartalmazza azokat a kulcsszavakat vagy kulcskifejezéseket, amikre a célközönséged folyamatosan rákeres a Google-ben. Az emberek 95%-a információ után kutat a világhálón, és csupán 5%-uk akar vásárolni. Függetlenül attól, hogy további részletek, egy problémára való megoldás vagy már maga a vásárlás érdekli a felhasználót, ha a termékleírás megfelelően fel van építve és profin meg van írva, akkor a te termékedet vagy szolgáltatásodat fogja megjeleníteni a kereső a felhasználónak. 

Ugyanakkor, hogyha SEO szempontból a termékleírás nem megfelelő, akkor biztos lehetsz benne, hogy a portékád idővel egyre hátrébb és hátrébb kerül a Google-ben, míg a konkurenciádé egyre előrébb. 

Statisztikai adat, hogy a felhasználók 95-97%-a csak az első öt Google-találatot nézi meg. A többire mintha vakság alakult volna ki. Egy másik megdöbbentő statisztikai adat, hogy körülbelül 99%-uk pedig csak az első találati oldalra kíváncsi. Ezért kiemelt fontosságú, hogy olyan minőségi termékleírásod legyen, ami képes betörni a Google első három találata közé. Így tudod a legjobban növelni az esélyét annak, hogy a te szolgáltatásod jelenjen meg a keresőknek, és rá is kattintsanak.

Hogyha szeretnéd fejleszteni magad ezen a területen, mert tudod, hogy a holnap kihívásainak nem lehet megfelelni a tegnap tudásával, akkor jó szívvel ajánlom neked az egyik infótermékünket. Ez egy interneten elérhető könyv, amiből megtanulhatod, hogy hogyan írjál olyan szövegeket a weblapodra, amik előrehozzák azt a találati listán.

Szeretnéd tudni, hogyan mutasd be úgy az árudat, hogy a netezők vásárlással reagáljanak rá? Kattints ide, és megmutatom!

Molnár Kitti

Molnár Kitti

Fantázia és kíváncsiság. Ezek hajtanak a szövegírás során, hiszen tudom, minden ügyfél izgalmas történetet hordoz magában. Ha szövegeimmel sikerül elérnem, hogy minél több emberhez eljussanak ezek a történeteket, akkor hátradőlve azt tudom mondani: ez egy szép nap volt.

Hasonló Bejegyzések

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top