INGYENES VIDEÓSOROZAT MESTEREKNEK

Nyelvtanárként nem kenyered az online marketing, de már tudod, hogy használnod kéne?

Minél több a kimenő kommunikáció, annál több a bevétel.

Ha az általad imádott szakmának a mestere vagy, azaz kiváló vagy a saját szakterületeden, de problémát jelent számodra a kommunikáció, akkor könnyen megeshet, hogy egy középszerű, ám nálad jobbnak tűnő versenytársad az orrod elől viszi el a vevőket.

Talán Te is azok közé a mesterek közé tartozol, akik hosszú évek, évtizedek óta a szakmában jeleskednek. Megtanultad a szakmai fortélyokat, elsajátítottad a kulisszatitkokat a legnagyobb profiktól. Lehet, hogy több konferencián tartottál előadást, mint ahány kiállításról az ifjú titán versenytársaid hallottak, vagy ahol gyűjtögették a katalógusokat. 

Egy dologban azonban ők jobbak nálad. Valahogy jobban el tudják magukat adni. Talán jobban értenek az online kommunikációhoz, a webes megjelenéshez. Tudják használni a közösségi médiát, a Facebookot, az Instagramot és a Youtube-ot (bármit is jelentsenek ezek a szavak).

Összeállítottunk egy 5 részes videósorozatot arról, hogy milyen alapokra építsd fel a céged kommunikációs stratégiáját, ha növekedni szeretnél.

Még a füledbe cseng, amikor gyerekkorodban azt tanította neked a nagymamád, hogy légy szerény. Az iskolában folyton lehurrogtak a tanáraid, elérve azt, hogy ne hívd fel magadra a figyelmet. A templomban sok példabeszédet meghallgattál az alázatról. 
Az életed számos területén igyekeztek beléd fojtani a szót és elnémítani téged.

Azt mondták, hogy 
„A jó bornak nem kell cégér.”
Hazudtak.

Ez a közmondás nem helytálló többé. Néhány évszázaddal korábban, amikor egy faluban egy fajta bort lehetett kapni, akkor érthető volt, ha így látták az emberek. De azóta eltelt némi idő, és ma egy hangyányival több cég van a piacon, mint a középkorban. Ma egy kisebb bevásárlóközpontban több fajta bort találunk a polcokon, mint ahány fajta bor fellelhető volt egy letűnt kor királyságában. 
És ha az üzeneteddel nem tűnsz ki, akkor esélyed sincs a vevőkért folytatott harcban. 

Ma már nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani

Meg kell mutatnod az erősségeidet, ha meg akarod győzni az ügyfeleidet arról, hogy miért érdemes téged választaniuk a versenytársak helyett. Ehhez pedig kommunikálnod kell.
Minél több kommunikációs csatornán találkoznak a lehetséges vevők az üzeneteddel, annál nagyobb annak az esélye, hogy felkelted az érdeklődésüket. 
Minél több a kimenő kommunikáció, annál több a bevétel.

Vállalkozóként vélhetően már sokféleképpen próbáltad reklámozni a szolgáltatásodat: névjegykártya, szórólap, Facebook, Instagram, weboldal, blog, videó, liftreklám, járműreklám, PR megjelenés, fizetett hirdetés. Némelyik működik, némelyik nem. Ogilvy óta tudjuk, hogy a marketingre elköltött pénz fele pénzkidobás – csak kevesen tudják, hogy melyik fele az.

A magyar cégek többnyire 57 féle kommunikációs csatornából választják ki a vevőik megszólításához használható reklámozási lehetőségeket. Mivel ez egy elég nagy szám, ezért könnyű mellé nyúlni. Vannak, akik a videóra esküsznek, mások a közösségi médiára, vagy a hírlevelekre. 
De kinek van igaza?

Összeállítottunk egy 5 részes videósorozatot arról, hogy milyen alapokra építsd fel a céged kommunikációs stratégiáját, ha növekedni szeretnél.

Itt tudsz jelentkezni az ingyenes videókra:

Scroll to Top