Mentési lehetőség a forrófejű Facebook felhasználóknak - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Mentési lehetőség a forrófejű Facebook felhasználóknak

Mentési lehetőség a forrófejű Facebook felhasználóknak

Te is jártál már úgy, hogy Facebook üzenetben valami olyat írtál, amit utólag megbántál? Akkor jó hírünk van! Mostantól van egy kis időd bűnbánatot gyakorolni, és hamut szórva fejedre törölni meggondolatlanságot. De csak ha sietsz...

Mennyi időt ad a Facebook, hogy meggondold magad? 

Egyesek szerint egyáltalán nem kellene időt adni arra, hogy valaki megmásítsa azt, amit egyszer leírt. Az újítás bírálói arra hivatkoznak, hogy ha fenyegetést, sértést stb. kapnak Facebook üzenetben, akkor most már bizonyítékuk se lesz, ami alapján felelősségre vonhatnák az illetőt. Bár a képernyőfotó készítése ezt továbbra is megoldja, ha valaki ilyen zavaros vizekre evez.

Mások szerint nagyon is jó, hogy ezután 10 percet kapunk a visszakozásra a Messengerben. Ennyi azért hadd járjon mindenkinek, hogy jobb belátásra térjen! Úgyhogy van egy sanszod helyesbíteni, ha esetleg hirtelen felindulásból kommunikáltál, vagy tévedtél.

Persze az az alapelv továbbra is az, amit az online jártasság ábécéje elején, már a kiskamaszoknak is tanítani szoktak: az internet nem felejt, ezért kétszer is meg kell gondolni, hogy mit közlünk magunkról.

Nem is kell persze mindjárt tragikus vétségekre gondolni. Orvosolhat az új funkció olyan kellemetlenségeket is, mint a nem megfelelő személynek elküldött, vagyis a félrement üzenet vagy a durva helyesírási hiba, ha olyasvalakivel csetelünk, aki (méltán) ad erre a szempontra.

Biztosan észrevetted: valami hasonlót tud a mobilos Gmail is egy ideje. Van egy – utolsó utáni – sanszod, hogy visszahívd az elküldött levelet, az „undo send”, avagy a küldés visszavonása. 

Pontosabban fogalmazva inkább arról van szó, hogy visszatartható az azonnali küldés, ami azért nem éppen ugyanaz. Szőrszálhasogatásnak tűnhet, de ez a megfogalmazás is felhívja a figyelmet arra, hogy azért csak csínján kell számítani az ilyen mentőövekre, és továbbra sem át az óvatosság.

Szeretnél olyan üzeneteket közzétenni a legnépszerűbb közösségi hálózaton, hogy sose kelljen megbánnod? Sőt az se ártana, hogy érdeklődőket, ügyfeleket hozzanak a posztok? Akkor csak kattints tovább, mert mi fel tudjuk pörgetni a Facebook kommunikációdat!

További bejegyzések

Curtis és a drogrehab esete: mi a tanulság a blog írás szempontjából?

A múlt héten olvashattál nálunk Perez Hiltonról, a blog írás fenegyerekéről, aki egyáltalán nem profizmusáról és alapos forráshasználatáról, hanem a pletykák terjesztéséről ismert. 

Kétségtelenül jól is megy neki, hiszen mindig van egy olyan réteg, amely szereti, ha az éppen általa piedesztálra helyezett személyeket lejáratják, lerántják. De vigyázat! Finoman fogalmazva:

A blog írás esetében sem árt, ha igazat írsz ;)

Olvasom tovább...

A sikeres blog titka. Avagy: tanulj a legnagyobbaktól!

A blog elengedhetetlen kelléke egy sikeres üzleti vállalkozásnak. Sokkal több követőre tehetsz szert, ha blogolsz, ezáltal pedig a bevételed is növekedhet. 2018-ban a legsikeresebb amerikai blogoknak havonta több millió látogatója volt. Érdemes belegondolni, hogy ennyi olvasó mennyi bevételt eredményezhet, illetve abba is, hogy a reklámmarketingesek mennyi pénzt fektetnek egy-egy ilyen sikeres blogba.

Olvasom tovább...

Nem az ördögtől való: hírlevél tippek a sikeres eladáshoz

Ugye hírlevél a Te postafiókodban is naponta landol? Ahogy megnyitod a levelezőrendszeredet, máris nyomod a pipákat, hogy küldhesd is őket mihamarabb az internet mély és fekete bugyrába, valahová egy messzi-messzi galaxisba. Te is járhatsz így. Azaz Te és a hírleveled. De azért vagyunk mi, hogy az általad írt hírlevél ne csak egy legyen a százból.

Olvasom tovább...

Pénzt pazarolsz a hírlevél listáddal?

Sokan és sokféleképpen építenek hírlevél listát. Van, aki nyereményjátékokkal, más kuponokkal kivitelezi a listaépítést. Ezek mindegyike elfogadott dolog, hiszen a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, tehát voltaképpen mindkét fél jól jár. Azonban amikor egy ideje folyamatosan csak duzzad és duzzad a lista, érdemes arra is gondolni, hogy elérkezett a karbantartás ideje, vagyis egy idő után szükségessé válik a megtisztítása a sallangoktól.

Olvasom tovább...