Mik a jó szövegíró ismérvei? - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Mik a jó szövegíró ismérvei?

Mik a jó szövegíró ismérvei?

Sok helyen olvasható az az állítás, miszerint szövegíró bárkiből lehet. Sokat gondolkodtam ezen a megállapításon, hiszen akár igaz is lehetne, mégis azt gondolom, hogy nem állja meg teljesen a helyét. Szövegírónak lenni életforma. Optimális esetben nem pusztán munka, hanem hivatás. Nagy adag elhivatottság szükséges hozzá, és természetesen a grafománia sem hátrány. 

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy jó szövegírónak?

A jó szövegíró 

  • folyamatosan tanul, és arra törekszik, hogy mindig naprakész legyen a tudása azzal a témával kapcsolatban, amiről ír;
  • az online marketingben naprakész, folyamatosan tájékozódik;
  • nem veszik el az új információk tömkelegében, tehát képes könnyen és gyorsan kiszűrni, megragadni a lényeget;
  • felkutatja a legfrissebb szakirodalmakat, és magáévá teszi azok tartalmát;
  • a birtokában lévő tudást képes közérthetően, mégis hitelesen megosztani célközönségével.


Melyek a jó szövegíró tulajdonságai?

Van néhány tulajdonság, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki szövegíróként megállhassa a helyét. Ezek a következők:

  • kreativitás,
  • precizitás,
  • kíváncsiság,
  • önállóság,
  • logikus gondolkodás.

Fontos még, hogy a szövegíró saját ötletekkel rendelkezzen, melyeket bátran megoszt az ügyfelekkel, kollégákkal. Ha valamit változtatnia vagy javítania kell, azt ne negatívumként élje meg, hanem zokszó nélkül fogadja el és vigye véghez.

Egyedül vagy csapatban?

Szöveget írni általában egyedül szokott az ember, így kijelenthetjük, hogy a szövegírás önálló tevékenység. 
Adódhatnak azonban olyan helyzetek, amikor érvényesül a több szem többet lát esete, és jól jöhet, ha van egy csapat, akihez a szövegíró fordulni tud. 
Ez nemcsak a szövegíró szempontjából hasznos, hanem a megrendelők szempontjából is. Senki sem tökéletes, és bárkivel előfordulhat, hogy hirtelen „alkotói válságba” kerül. Ilyenkor jól jön, ha van egy csapat, melynek tagjaira számíthat. 
Nem minden szövegíró egyformán hatékony minden témában, ezért is fontos, hogy inkább csapatban, és ne egyedül dolgozzon. 
A szövegíró csapat tagjai motiválhatják, kiegészíthetik egymást.

Te vetted már igénybe szövegíró segítségét weboldalad, blogod, bármely online tartalmad szövegének megalkotásához? Milyen tapasztalatokat szereztél a munkájukkal kapcsolatban?

Esetleg gondolkodsz azon, hogy a marketingesed helyett egy komplett online marketinges csapatot foglalkoztass, szem előtt tartva a költséghatékonyságot? Amennyiben igen, úgy igényelj tőlünk személyes tanácsadást!

További bejegyzések

Pénzt pazarolsz a hírlevél listáddal?

Sokan és sokféleképpen építenek hírlevél listát. Van, aki nyereményjátékokkal, más kuponokkal kivitelezi a listaépítést. Ezek mindegyike elfogadott dolog, hiszen a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, tehát voltaképpen mindkét fél jól jár. Azonban amikor egy ideje folyamatosan csak duzzad és duzzad a lista, érdemes arra is gondolni, hogy elérkezett a karbantartás ideje, vagyis egy idő után szükségessé válik a megtisztítása a sallangoktól.

Olvasom tovább...

A céges blog felturbózása 2018 legnépszerűbb témáival

A blog remek platformot kínál arra, hogy a szakmai bejegyzéseket időnként az embereket foglalkoztató, népszerű témakörökkel színesítsd, fokozva ezáltal érdeklődésüket.
A Google minden évben nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb keresőkifejezések listáját, vagyis közzéteszi, hogy melyek voltak azok a kedvelt szókapcsolatok, amelyekre az emberek a legtöbbször rákerestek az adott évben. 

Magyarország legnépszerűbb keresőkifejezései 2018-ban

Olvasom tovább...

Minek Neked a keresőoptimalizálás? Néhány friss adat a SEO hasznáról

Keresőoptimalizálás vagy fizetett hirdetés: ez itt a kérdés. Vajon az a hasznosabb a weblapod látogatottsága szempontjából, ha a Google keresősávjába beírt szavak alapján bukkannak Rád az internetezők, vagy inkább fizess a Google-nak (pl. Google Adsért)? Általában az unalmas, de megbízható válaszok úgy hangzanak: is-is. Ennél azonban többet tudunk mondani.

Olvasom tovább...