Te használod már ezt a 4 eszközt a Pinterest tábláidon? - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Te használod már ezt a 4 eszközt a Pinterest tábláidon?

Te használod már ezt a 4 eszközt a Pinterest tábláidon?

Az online ötletládáról és kiapadhatatlan inspirációs forrásról, az egyre népszerűbb Pinterest  felületről már többször volt szó a itt és itt is. Valószínűleg már te is elkezdted használni a céged még sikeresebbé és népszerűbbé tételében, és túl vagy az első benyomásokon. 

Most megosztjuk veled, melyik az 4 fogás, amivel még hatékonyabbá teheted a Pinterest oldaladat

  1. Promotált pinek: Természetesen ahogy más közösségi online felületeken, itt is tudsz hirdetéseket futtatni. Egy kampány elindításakor érdemes kipróbálnod, akár játszanod is a célcsoporttal és a targetálással, hogy lásd, mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Célozz érdeklődés alapon, és nyiss akár új célcsoportok felé is!
  2. Kiterjesztett pinek: A kiterjesztett, azaz bővített pinekkel (Rich Pins) több adatot tudsz a vevődnek átadni magadról és a weboldaladról. Négy fő kategóriában használhatod ezt a funkciót: recept, cikkek, alkalmazások és termékek. Egy példa: ha szappant árulsz, egy bővített termékpinnel elmondhatod, mennyibe kerül, van-e épp készleten, és azt is, hol kapható.
  3. Szezonalitás: A Pinterest gyakorlatias felület, amelyet komolyan befolyásol az, hogy épp milyen évszak van, milyen ünnep közeleg, vagy mikor indul az esküvői szezon. Figyelj oda ezekre az apróságoknak tűnő momentumokra is, és kösd össze velük a termékedet vagy szolgáltatásodat a tábláidon!
  4. Mentés: Tedd lehetővé, hogy a weboldaladra látogató pinnerek könnyen, gyorsan és egyszerűen el tudják menteni a kiválasztott ötleteket, a mentés gomb segítségével! Eldöntheted, mennyi és milyen tartalmat engedsz pinelni, és megtervezheted saját, egyedi mentés gombodat is.

Ne feledd: a Pinterestre azért jönnek az emberek, hogy vásároljanak!

Persze lehet, hogy ezt ők még nem tudják. A Pinterest hivatalosan inspirációkat nyújt, melyek táblákba rendezve, témákra, életérzésekre csoportosítva kínálják magukat a felhasználónak. Aki, miután megtalálta az álom kanapéját, a tökéletes frizurát vagy a legdivatosabb koktél receptjét – igen, a pinnerek többsége még mindig nő – előbb-utóbb meg fogja vásárolni az adott terméket vagy szolgáltatást is.
 
A felhasználó potenciális vevőd, hiszen már tudja, mit akar. Ez egy óriási előny, hiszen neked már csak arról kell meggyőznöd őt, hogy a te termékedet válassza.
 
Tetszett a cikk? Tudj meg többet a közösségi média rejtelmeiről, és szerezz ezzel a szuper e-book-kal gyakorlati tudást a Pinterest és más közösségi médiumok kapcsán!
 
 
További bejegyzések

Kezdd az évet profittal! Szövegírás tippek, hogy jó irányba indulj

Türelmetleneknek szánt szövegírás villámtippek sorozatunk epizódjában először is eláruljuk Neked, hogy mi az a szabály, amit 10-ből 8 marketinges figyelmen kívül hagy, saját maga és ügyfelei legnagyobb kárára. 

Kíváncsi vagy? Érdemes megnézned, sőt a többi elvet is tartsd idén szem előtt, hogy sikeres évet zárj!

Olvasom tovább...

8 kérdés, amit fel kell tenned, mielőtt nekiállsz a hírlevelél írásnak

Sokszor beszéltünk már az ütős hírlevél gyakorlati felépítéséről, például itt. Lehet, hogy már biztosan sorolod is magadban: fontos, hogy figyelemfelkeltő, frappáns, logikus, könnyen értelmezhető és cselekvésre késztető legyen. :) Azonban tudnod kell, hogy a hírlevél megírása csak a jéghegy csúcsa!

Olvasom tovább...