Villámtippek a sikeres szövegírás napi gyakorlatából - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Villámtippek a sikeres szövegírás napi gyakorlatából

Villámtippek a sikeres szövegírás napi gyakorlatából

Nem atomfizika, se nem agysebészet! De azért a szövegírás is olyan terület, aminek bevett szabályai vannak. Sokan szeretik ezeket a magas „szakmaiság” halványlila ködébe burkolni, pedig alapjában véve egyszerűek. 

Itt röviden és velősen mutatunk be néhányat a szövegíró mesterség titkos fortélyai közül. Azokat a kedvenc fogásainkat, amiket napi rendszerességgel használunk arra, hogy ügyfeleink portékáját annak legszebb fényében mutassuk be a célközönségének

 Mindegyik tipp megérdemelne egy-egy külön írást is, de az összkép így néz ki:

Egymondatos szövegírás tippek

– ezzel a címmel találod ezt a régebbi cikkünket a blogon.

Folytatásaképpen most még inkább a távirati stílushoz igazodunk!

1. Egyes szám második személy: a Te. Ha nem is írod be mindegyik mondatodba, a Te szempontja kell vezérelje a kommunikációdat írásban is. Nem magadról, se nem a cégedről-termékedről kell írnod. hanem az Olvasódnak és az Olvasódról!

2. A jól átaludt éjszakát add el! Ne a matracot. (Az áru tulajdonságai helyett az előnyeiről beszélj! Méghozzá a Te/az Olvasó szempontjából.)

3. Mi fáj az Olvasódnak? Miről álmodik? Ha ezt a két választ egymás után leírod, máris megvan a szöveg gerince.

4. Felejtsd el az írást! Inkább fess egy képet arról, szép élénk színekkel, hogy milyen lesz az Olvasód élete, miután a termékedet megvette!

5. Érzékek. Érzelmek. Mielőtt az észérveket felhoznád, az emberi természetnek ezt a könnyebben megközelíthető, nyitottabb oldalát célozd meg. Mit fognak látni, hallani, érzékelni – és hogyan fogják magukat érezni, amikor a terméket kipróbálják?

6. Írj úgy, ahogyan beszélsz, és  azt írd le, amit egy közeli barátodnak a termékről mondanál!

7. Kérdezz! A gyakori kérdezés képzeletbeli párbeszédbe vonja be Veled az Olvasókat, és ezzel jobban leköti a figyelmüket. Ugye? :)

8. Dobd sutba az Idegen szavak szótárát, és soha ne lapozgasd azért, hogy minél választékosabb és magasröptűbb rokon értelmű szavakat találj azok helyett, amik amúgy eszedbe jutnak! 

9. Épp ellenkezőleg: akkor is hétköznapi, rövid és érthető szavakat kell keresned, ha elsőre az idegen kifejezések jutnak eszedbe, mert a területed ismerőjeként már megfertőzött a szakmaiság.

10. Nem csak az őrmester parancsolgat a bakáknak. Ne légy szívbajos! Ha elérkezett az idő, a szöveg végén, akkor szólítsd fel határozottan és egyszerűen az Olvasót arra, hogy mit tegyen!

Szeretnél mélyebb bepillantást a szövegíró szakmába – anélkül, hogy sok pénzt költs képzésekre? Akkor van egy tuti AJÁNDÉK előadásunk számodra. 

Kattints a linkre, és díjmentesen megtudod, hogy néz ki 2018-ban a közösségi médiában toronymagas népszerűséget építő szövegírás!

További bejegyzések

Pénzt pazarolsz a hírlevél listáddal?

Sokan és sokféleképpen építenek hírlevél listát. Van, aki nyereményjátékokkal, más kuponokkal kivitelezi a listaépítést. Ezek mindegyike elfogadott dolog, hiszen a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, tehát voltaképpen mindkét fél jól jár. Azonban amikor egy ideje folyamatosan csak duzzad és duzzad a lista, érdemes arra is gondolni, hogy elérkezett a karbantartás ideje, vagyis egy idő után szükségessé válik a megtisztítása a sallangoktól.

Olvasom tovább...

A céges blog felturbózása 2018 legnépszerűbb témáival

A blog remek platformot kínál arra, hogy a szakmai bejegyzéseket időnként az embereket foglalkoztató, népszerű témakörökkel színesítsd, fokozva ezáltal érdeklődésüket.
A Google minden évben nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb keresőkifejezések listáját, vagyis közzéteszi, hogy melyek voltak azok a kedvelt szókapcsolatok, amelyekre az emberek a legtöbbször rákerestek az adott évben. 

Magyarország legnépszerűbb keresőkifejezései 2018-ban

Olvasom tovább...

Mik a jó szövegíró ismérvei?

Sok helyen olvasható az az állítás, miszerint szövegíró bárkiből lehet. Sokat gondolkodtam ezen a megállapításon, hiszen akár igaz is lehetne, mégis azt gondolom, hogy nem állja meg teljesen a helyét. Szövegírónak lenni életforma. Optimális esetben nem pusztán munka, hanem hivatás. Nagy adag elhivatottság szükséges hozzá, és természetesen a grafománia sem hátrány. 

Olvasom tovább...