Nyári trendek a közösségi média oldalain - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Nyári trendek a közösségi média oldalain

Nyári trendek a közösségi média oldalain

Nyáron az élet is megváltozik, lehetségessé válik a lehetetlen is. A közösségi média is pezseg az élettől. Vidámság, jókedv, napsütés, színek, kacagások köszönnek vissza a posztokból. Meleg időben látványosabban dübörög az élet. Élményeket, érzelmeket gyűjtenek az emberek, és ontják magukból azokat a közösségi média oldalaira. Te se maradj ki a jó posztokból, hass az emberekre! 

Maradj trendi nyáron is a közösségi média oldalain!

A közösségi médiában is lehet a nyár egy külön világ. Egy boldogabb, szabadabb élet tükörképe. Légy szem előtt a forróságban is, az alábbi posztolási tippek segítenek benne.

Posztolj érzelmi állapotokat!

Vannak érzelmi állapotok, amiket az emberek szívesebben osztanak meg, és látnak viszont a közösségi médiában. Ilyen érzések pl.: boldogság, öröm, szórakozás, érdeklődés, izgatottság. Te is átéled naponta valamelyiket, ne habozz megosztani! Készíts vagy keress egy kapcsolódó képet, amit az érzelem kivált belőled, ez lehet akár: naplemente, egy színes virág, kék ég, vízpart, zöld mező, szép városkép. Vedd észre az élet szép dolgait, éld meg a pillanatot, posztold. Okozz kellemes hangulatot, mosolyt fakasztó posztokat a környezetedben lévő embereknek.

Készíts egyedi élményvideókat!

Tombol az élő bejelentkezések korszaka a közösségi médiában. Használd ki, készíts pár perces élménydús videókat! Népszerű nyári témák: nyaralás, kirándulás, strandolás, piknikezés, szabadtéri rendezvények, koncertek. Lecsúszol egy vízi csúszdán, hajókázni mész, este sütögetsz egy tábortűznél, körbebiciklized a Balatont? Jelentkezz be egy élőre! Mutasd meg, meséld el, merre jársz! Izgalmas hatással lehetsz ismerőseidre, ha bepillantást nyerhetnek az életedbe. Ne hagyd ki!

Trendi posztkellékek 2018 nyarán

Nyár, meleg, vízpart. Természetesen hozzájuk kapcsolódik az idei nyár trendi kelléke is: a felnőtt, madaras úszógumi, lehetőleg pink színben. Celebek pózolnak vele, cégek használják kampányokhoz ezt a kedves, mosolyt fakasztó kelléket. Pózolj állatos úszógumival! Játékra, mókára fel! Éljen a vidámság nyáron is! ☺ A 2018-as trendekről itt olvashatsz bővebben.

Nyári #hashtag kalauz

Nyáron is fontos a kapcsolatok építése és bővítése. Használd ki a hashtageket! Vannak kulcsszavak, amik mindig reflektorfényben szerepelnek a közösségi médiában. Pár ötlet a nyárra: 
#summer #summer2018 #fun #holidays #me #instagood #love #sea #smile #happy #bestoftheday  #friends #amazing  #sky  #cool  #loveit  #awesome #ilikeit #freetime #goodtime #family #moment
Használd őket posztjaidhoz, hashtagezz!

Amint a való életben, úgy a közösségi médiában is a nyár csak három hónapig tart, de még benne vagyunk, most jönnek a forró napok. Nyári közösségi kalandokra fel!
Annak érdekében, hogy teljesen felkészült legyél, és ne érjenek váratlan kihívások, olvasd el a közösségi média e-bookot!

További bejegyzések

Angyali üzlet: marketingterv támpontok karácsonyra

Minek ide marketingterv? Hiszen a karácsony szerintünk is a szeretet és a család, nem pedig az „üzletek ünnepe”. De ha egyszer a Te célközönséged is szívesen fejezi ki most, év vége felé a szeretetét ajándék formájában, akkor vállalkozóként kötelességed, hogy ebben segíts. 

Íme, hogyan hívhatod fel magadra a figyelmet még jobban, ha egyszer valóban jobbá és szebbé tudod tenni az ügyfeleid életét a termékeddel és/vagy a szolgáltatásoddal!

Olvasom tovább...

Ezt a tudástárat megéri figyelned: 0 Ft-os tartalommarketing források

Ismered? Van egy dal, ami szerint az életben a legjobb dolgok ingyenesek. Talán a tartalommarketing területére nem minden megszorítás nélkül érvényes csak úgy ez az igazság, hiszen a dalszerző a napfényre, a virágok illatára meg a szerelemre gondolt – nem az eladásra. De azért jópár tartalommarketing cucc díjmentesen is hozzáférhető ezen a weblapon, amit most olvasol. 

Mivel általában jobban értékeljük azokat a dolgokat, amikért fizetünk, pedig néha az ajándék sokkal többet ér, most ezeket a forrásokat ajánlom figyelmedbe. Használd őket kedvedre!

Olvasom tovább...

  • Írta: Langmár Kommunikáció 2
  • 2018.10.30.

Kérdezz-felelek: közösségi média tippek, hogy menőbb légy a Facebookon

Nagyot változott a közösségi média világa, mióta a Facebookon a hozzászólás lett az új „tetszik” jel. (Sejthető volt, hogy ez lesz. Sőt előre szóltunk is erről az év elején.) 

Ha azt szeretnéd, hogy a céges oldalad minél több felhasználónak jelenjen meg, akkor arra kell hajtanod, hogy minél többen hozzászóljanak a bejegyzésedhez. Ez az, ami az algoritmus számára messziről azt üzeni, hogy a közzétett tartalom mutogatásra méltó. És hogyan érhetsz el a legkönnyebben minél több hozzászólást?

Olvasom tovább...

Tartalommarketing: így hozhatsz ki a legtöbbet belőle

Ha a hagyományos reklámtól eltérően a tartalommarketing módszerét használod, akkor hasznos üzeneteket hozol létre és kommunikálsz. Mégpedig azért, hogy ne a marketinbüdzséd feneketlen nagyságával és az erőszakosan harsogó üzenetekkel, hanem a tudásoddal hívd fel magadra a figyelmet. 

Milyen technikai részletekre érdemes figyelned ahhoz, hogy ez a stratégia a lehető legjobban el is érje az érdeklődőket, és elindítsa őket a vásárlás felé?

Olvasom tovább...

Még több szövegírás villámtipp – türelmetleneknek

Rózsát terem? Lehet. De ha a marketing és a sikeres szövegírás a tét, nem pedig a kertészet, akkor a türelem nem mindig erény! 

Úgyhogy a múltkori szövegírás villámtippek folytatásaként megint szuperszonikus sebességre kapcsolunk, és már már soroljuk is tovább a legjobban működő módszereket. A játékszabály ismét az, hogy gondolatonként csak egy-két mondatban. Mert az idő: pénz, ugye? ;)

Olvasom tovább...