Szövegírás trükkök, hogy jobban tarolj a hírleveleiddel - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Szövegírás trükkök, hogy jobban tarolj a hírleveleiddel

Szövegírás trükkök, hogy jobban tarolj a hírleveleiddel

Milyen szövegírás trükkök segítségével fogalmazz a kíváncsiságot garantáltan felkeltő tárgysorokat hírleveleidhez? 
 
Ha ismersz néhány jól működő fogást, máris közelebb fogsz járni a célodhoz: ahhoz, hogy az emailedet egyáltalán megnyissák, és fáradságos szövegírói munkát eredménye ne a levélszemétben landoljon olvasatlanul.

x

Hírleveles szövegírás öt egyszerű lépésben

Nemhiába a legjobban konvertáló, vagyis a befektetést profitra átváltó marketingcsatorna a hírlevél. Hiszen azonos erőbefektetéssel, egy kattintással küldhetsz ki belőle 10-et vagy 10 000-et, és a nagy számok törvénye Neked fog dolgozni akkor is, ha a tartalma nem éppen a szövegírás csúcsa. 
 
Egyetlen feltétellel: hogy egyáltalán megnyissák. Ehhez pedig olyan tárgysor kell, ami garantáltan felkelti a kíváncsiságot.  De vajon van ilyen?
 
Ha az alábbi 5 sablon valamelyikét használod ahhoz, hogy megírd, azzal legalábbis javítani fogod a megnyitási arányt:
 

1. Kérdést tartalmazó tárgysorok

Miért ujjong örömében az agy, ha kédést lát? Mert rögtön elemében érzi magát, hiszen pontosan arra jött létre, hogy reggeltől estig problémákat oldjon meg. 
 
Egy jól megfogalmazott kérdés ellenállhatatlan, és sokkal jobban megragadja a figyelmünket, mint az előregyártott válaszok.
 
Használd ki ezt a hatást olyan tárgysorokkal, mint például ezek: 
 
Mennyit keres a világ tíz legjobban fizetett topmodellje?
 
Arcformád árulkodik jellemedről – neked kerek, ovális vagy szögletes?
 
A remény hal meg utoljára?
 
Magázódnál a Facebookon?
 
Miért fontos a jó megjelenés az üzleti életben?

 

2. Problémaorientált tárgysorok

Van egy rossz hírem: senkit sem érdekel, hogy Te éppen mit adsz el, vagy a céged hányban alakult. De van egy dolog, ami felkeléstől lefekvésig és azon is túl folyamatosan érdekli az embereket. Mégpedig: önmaguk és a saját problémáik.
 
Kapcsolódj be a címzettnek ebbe az önmagával folytatott beszélgetésébe úgy, hogy a tárgysoroddal eltalálod a problémáját – és sodord tovább ugyanazzal a lendülettel, egy szuszra a felkínált megoldás felé.
 
Példák:
 
A legveszélyesebb fogyókúra tévhitek
 
Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka
 
Így  éri meg rövid távon marketingezni
 
Megnyílt az út a több százezres passzív jövedelemhez

 

3. Előnnyel kecsegtető tárgysorok

Két pont között a legrövidebb út! 
 
Sokszor nem az álmodozó kreatívok lila agymenései hozzák a legjobban a mérhető eredményeket, hanem az, ha egyszerűen és érhetően beírod a tárgysorba a terméked vagy a szolgáltatásod legerősebb előnyét.
 
Számszerűsítsd, konkretizáld, és/vagy említsd azt is, hogy milyen érzést nyújtana számára a megoldás! 
 
Öt másodperces teszt: tudsz olyan mondatot írni, amit akkor kiáltanál a címzettnek, ha azt látnád, hogy épp a peronon szalad a vonat után? Mert manapság ennyire elfoglalt, minden idegszálukkal másfelé forduló emberekhez íródnak az emailek is.
 
Milyen előny állítaná meg útjából?
 

4. Napi aktualitásokat kihasználó tárgysorok

Nyugodtan lehet fanyalogni, de azért használd ki! Lehet, hogy nem rajongsz a napi bulvártémákért, aktualitásokért, ám ez még nem ok arra, hogy bevételtől ess el. Például ha van olyan híresség, aki egy friss hír szerint azzal a problémával küzd, amivel a célcsoportod, akkor arra gyorsan csapj le, mert imádni fogják az olvasóid.
 
Ilyenszerű tárgysorokra gondolok, mint:
 
Lady Gaga arcpirító szerelései

Norbi felháborodott
 
Bunda ismét a 7. adásban?

 

5. Számok a tárgysorban

 
Az első tippben, a kérdést használó tárgysorok kapcsán már érintettem ezt az elvet: az aszimmetrikus, a páratlan és a befejezetlen arra készteti az elmét, hogy bevonódjon a „cselekménybe”. Ezért működnek jól a mesékből is ismert, sarkalatos páratlan számok (3, 7, 101), de az átgondoltságot és megbízhatóságot sugalló kerek számjegyek is (10). Ráadásul a lista mindig sokkal könnyebb, gyorsabb olvasmányt ígér, mint az ömlesztett leírás.
 
Hogyan használd ki tárgysoraiban a számok erejét? Lehete például benne 3 lépés, 5 módszer, 7 kulcs vagy 9 technika – mint ebben az 5 tippet tartalmazó cikkben is, aminek most a végére értél! :)
 
Több email-marketinges tippre vágysz? Gyere el az ingyenes előadásra, hogy megtudd, mit jelent az ütős szövegírás a hírlevelezésben!

 

További bejegyzések

Még több szövegírás villámtipp – türelmetleneknek

Rózsát terem? Lehet. De ha a marketing és a sikeres szövegírás a tét, nem pedig a kertészet, akkor a türelem nem mindig erény! 

Úgyhogy a múltkori szövegírás villámtippek folytatásaként megint szuperszonikus sebességre kapcsolunk, és már már soroljuk is tovább a legjobban működő módszereket. A játékszabály ismét az, hogy gondolatonként csak egy-két mondatban. Mert az idő: pénz, ugye? ;)

Olvasom tovább...

Tálalási tippek, hogy jobban hasson a szövegírás

A tartalom nem minden – a szövegírás gyakorlatában sem! Hiába írja meg valaki világ legjobb értékesítési szövegét, ha ránézni is rossz, ahogyan a weboldalon vagy a közösségi fórumokon megjelenik. És fordítva is érvényes. Van néhány egyszerű vizuális trükk, amivel az egyébként is jól sikerült szövegek hatását fokozni lehet.

Olvasom tovább...

Villámtippek a sikeres szövegírás napi gyakorlatából

Nem atomfizika, se nem agysebészet! De azért a szövegírás is olyan terület, aminek bevett szabályai vannak. Sokan szeretik ezeket a magas „szakmaiság” halványlila ködébe burkolni, pedig alapjában véve egyszerűek. 

Itt röviden és velősen mutatunk be néhányat a szövegíró mesterség titkos fortélyai közül. Azokat a kedvenc fogásainkat, amiket napi rendszerességgel használunk arra, hogy ügyfeleink portékáját annak legszebb fényében mutassuk be a célközönségének

 Mindegyik tipp megérdemelne egy-egy külön írást is, de az összkép így néz ki:

Olvasom tovább...

Szeret? Nem szeret? Tartalommarketing szabályok a sikeres csábításhoz

Tudod, a szerelmet nem lehet erőltetni. Ugyanígy van ez a tartalommarketing és az eladás terén. Habár az értékesítési szöveg mit sem ér anélkül, ha a végén nincs ott a cselevésre való felszólítás (pl. „rendeld meg”, „iratkozz fel”), ez nem a olvasó, hanem a marketinges szempontja. Senki sem szereti, ha parancsolgatnak neki. De a csábításnak mindannyian annál szívesebben engedünk – nap mint nap fogyasztóként is.

Olvasom tovább...

Keresőoptimalizálás mítoszok 2. Avagy: szövegírás nélkül nincs SEO

Előítéleteket irtottunk, mítosztalanítottunk a múlt heti cikkben, de a szövegírás mint a sikeres keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, alias SEO) alapja még nem jött szóba. 

Persze a tévhitek kigyomlálása által épp ehhez készítettük elő a terepet. És ha már előkészítettük, akkor lássuk, miért (és hogyan) is működik!

Olvasom tovább...