Út a Google csúcsára? Adwords előny az üzleti kommunikációdban

Út a Google csúcsára? Adwords előny az üzleti kommunikációdban

Út a Google csúcsára? Adwords előny az üzleti kommunikációdban

 

Mi az Adwords? Mire jó és mire nem a Te üzleti kommunikációdban?

Üzleti kommunikáció Adwordsszel

Biztosan Te is rájöttél már, hogy nem elég, ha egy csilli-villi weboldalad van. Magát a weboldalt promózni kell, különben nem vonz elegendő számú látogatót. Más szóval meg kell legyen a „marketing marketingje”. El kell érned, hogy a weboldaladra kattintsanak.

Ezt megteheted keresőoptimalizálással, amiben segít a linképítés. Irányíthatsz forgalmat a weboldaladra a közösségi oldalakról, például a Facebookról. És akkor itt van még az Adwords.

Az Adwords a megoldás

 

 

Az Adwords a Google által kifejlesztett kattintás alapú hirdetési rendszer. Kattintás alapú, vagyis csak a kattintásokért kell fizetni. Rendkívüli hatékonyságát egy pofonegyszerű elvnek köszönheti: az Adwords olyan hirdetés, ami nem tűnik hirdetésnek.

Hogyan találkozik a felhasználó a hirdetéssel? A felhasználó rákeres valamire a Google-ban, az Adwords pedig igazodik ehhez a tartalomhoz. A felhasználónak KÉRDÉSE van, az Adwords hirdetés a VÁLASZ. Az Adwords keresési hálózata röviden így működik.

Az Google számos weboldalon megjeleníti az Adwords hirdetéseket. Ha pl. valaki egy applikációkról szóló cikket olvas, akkor az Adwords a cikk környezetében (pl. az oldal szélén) telefonokkal kapcsolatos hirdetéseket jeleníthet meg neki. Ez a hirdetés az Adwords display hálózatához tartozik.


Nem akarok láthatatlan lenni! Segítség!

Mi lesz azokkal, akik nem keresnek rá a Google-ban a termékedre vagy szolgáltatásodra? Számukra továbbra is láthatatlan maradsz?
Ha a legfontosabb kulcsszavaidra felfelé kerekítve is csak hárman keresnek rá naponta, akkor a keresési hálózat nem Neked való.

Ekkor segít a display hálózat, a Google Adwords hirdetési hálózatának egyik alappillére. A display hálózatban (ez hazai szinten több ezer honlap és elhelyezési lehetőség: online játékok, videomegosztók, okostelefon alkalmazások) a hirdetések témától függően jelennek meg. Vagyis a hirdető kulcsszavakat és témákat ad meg, és az Adwords megtalálja azokat az oldalakat, amik relevánsak az adott hirdetési célhoz.


A display hálózaton a hirdetés megjelenítését nem előzi meg keresés, mégis elérhetőek vele a célcsoportod tagjai. Viszlát, láthatatlanság!

Adwordsös üzleti kommunikáció termékpiramissal

De még ezután is van egy külön tippem számodra. Ha azt akarod, hogy az Adwords pénzt hozzon, és ne pénzt vigyen, rendezd kínálatodat termékpiramisba, és csak és kizárólag a piramis alján lévő termékeidet hirdesd. Hallottál már a termékpiramisról? Ha nem, ideje gyorsan utánanézned:
Ha újra akarod gondolni marketingedet, ez a legjobb kiindulópont az üzleti kommunikációd számára

Most, hogy már elolvastad a bevezetőt az Adwords hirdetések világába, valószínűleg úgy érzed, többet akarsz tudni a témáról, igaz? Ha így van, nyomj egy lájkot, hogy tudjuk, érdekel a téma, és folytassuk a haladóknak szóló információkkal egy következő cikkben!

 

További bejegyzések

E-mail kampány – így kezdd el jól!

Szinte minden marketing eszköz használatánál, így az e-mail kampány kapcsán is igaz a mondás: ha jól kezdesz hozzá, a munka felét elvégezted. Egy több elektronikus levélből álló csomag előállítása átgondolt, strukturált tervezést igényel – pontos célokra, stratégiára és cselekvésre késztető gondolatokra van szükség. Nézzük, melyek a legfontosabb lépések egy sikeres e-mail kampány elindításához!

Olvasom tovább...

Google Ads - A Te cégednek is használnia kellene?

Vállalkozásod felvirágoztatásához a marketing útvesztőiben keresgélsz, hogy felvirágoztasd a vállalkozásodat? Az interneten böngészve arra gondolsz, milyen fantasztikus lenne a Te cégedet is a Google keresőjének találati élmezőnyében látni? A Google Ads (régebben Adwords) használatával egy szempillantás alatt elérheted ezt.

Olvasom tovább...

Legyél Te is emoji kutató!

Ha szívesen böngészed a telefonodon az emoji galériát, a matricákat vagy a hangulatjeleket, és az üzeneteidben vagy a bejegyzéseidben tucatnyit használsz belőlük, az akár egy igazán kreatív és változatos munkát is hozhat számodra. A nem túl távoli jövőben egyre inkább szükség lesz olyanokra, akik értik és tudják is használni a hangulatjeleket, így akár azok kutatója is válhat belőled. Hogyan? Mit kell ehhez tudni?

Beszéld az emoji nyelvet!

Olvasom tovább...