Út a Google csúcsára? Adwords előny az üzleti kommunikációdban

Út a Google csúcsára? Adwords előny az üzleti kommunikációdban

Út a Google csúcsára? Adwords előny az üzleti kommunikációdban

 

Mi az Adwords? Mire jó és mire nem a Te üzleti kommunikációdban?

Üzleti kommunikáció Adwordsszel

Biztosan Te is rájöttél már, hogy nem elég, ha egy csilli-villi weboldalad van. Magát a weboldalt promózni kell, különben nem vonz elegendő számú látogatót. Más szóval meg kell legyen a „marketing marketingje”. El kell érned, hogy a weboldaladra kattintsanak.

Ezt megteheted keresőoptimalizálással, amiben segít a linképítés. Irányíthatsz forgalmat a weboldaladra a közösségi oldalakról, például a Facebookról. És akkor itt van még az Adwords.

Az Adwords a megoldás

 

 

Az Adwords a Google által kifejlesztett kattintás alapú hirdetési rendszer. Kattintás alapú, vagyis csak a kattintásokért kell fizetni. Rendkívüli hatékonyságát egy pofonegyszerű elvnek köszönheti: az Adwords olyan hirdetés, ami nem tűnik hirdetésnek.

Hogyan találkozik a felhasználó a hirdetéssel? A felhasználó rákeres valamire a Google-ban, az Adwords pedig igazodik ehhez a tartalomhoz. A felhasználónak KÉRDÉSE van, az Adwords hirdetés a VÁLASZ. Az Adwords keresési hálózata röviden így működik.

Az Google számos weboldalon megjeleníti az Adwords hirdetéseket. Ha pl. valaki egy applikációkról szóló cikket olvas, akkor az Adwords a cikk környezetében (pl. az oldal szélén) telefonokkal kapcsolatos hirdetéseket jeleníthet meg neki. Ez a hirdetés az Adwords display hálózatához tartozik.


Nem akarok láthatatlan lenni! Segítség!

Mi lesz azokkal, akik nem keresnek rá a Google-ban a termékedre vagy szolgáltatásodra? Számukra továbbra is láthatatlan maradsz?
Ha a legfontosabb kulcsszavaidra felfelé kerekítve is csak hárman keresnek rá naponta, akkor a keresési hálózat nem Neked való.

Ekkor segít a display hálózat, a Google Adwords hirdetési hálózatának egyik alappillére. A display hálózatban (ez hazai szinten több ezer honlap és elhelyezési lehetőség: online játékok, videomegosztók, okostelefon alkalmazások) a hirdetések témától függően jelennek meg. Vagyis a hirdető kulcsszavakat és témákat ad meg, és az Adwords megtalálja azokat az oldalakat, amik relevánsak az adott hirdetési célhoz.


A display hálózaton a hirdetés megjelenítését nem előzi meg keresés, mégis elérhetőek vele a célcsoportod tagjai. Viszlát, láthatatlanság!

Adwordsös üzleti kommunikáció termékpiramissal

De még ezután is van egy külön tippem számodra. Ha azt akarod, hogy az Adwords pénzt hozzon, és ne pénzt vigyen, rendezd kínálatodat termékpiramisba, és csak és kizárólag a piramis alján lévő termékeidet hirdesd. Hallottál már a termékpiramisról? Ha nem, ideje gyorsan utánanézned:
Ha újra akarod gondolni marketingedet, ez a legjobb kiindulópont az üzleti kommunikációd számára

Most, hogy már elolvastad a bevezetőt az Adwords hirdetések világába, valószínűleg úgy érzed, többet akarsz tudni a témáról, igaz? Ha így van, nyomj egy lájkot, hogy tudjuk, érdekel a téma, és folytassuk a haladóknak szóló információkkal egy következő cikkben!

 

További bejegyzések

Mire jó a hőtérképes honlapelemzés?

A Google Analytics látogatottsági statisztika megjelenésével egy fantasztikus új eszköz került az online marketinggel foglalkozó szakemberek kezébe. Végre meg tudták mondani, hogy a weboldal-látogatók honnan érkeztek, milyen oldalakat tekintettek meg, és azt is, hogy ott mennyi időt töltöttek.

A Google Analytics megjelenése óta folyamatosan fejlődik, most már azt is meg tudjuk mondani egy látogatóról, hogy mennyi idős, milyen érdeklődési területei vannak, melyik országból érkezett és milyen eszközt, operációs rendszert használ.

Olvasom tovább...

Drogok, online marketing tippek és a bulizás

Az online marketing az élet minden területén megjelenik, sőt, máris mindenhol jelen van. Olyan, mint a drogok.

Hamarosan – 2019. április 27-én – immár 18. alkalommal indul útjára hazánk legnagyobb drogmegelőzési eseménye, a Drogmentes Magyarországért Maraton. Évek óta támogatjuk ezeket a csillogó szemű fiatalokat, akik évente több ezer gyereknek adnak megértést arról, hogy miért NE drogozzanak. Ennek apropóján április 9-én arról tartottam előadást, hogy hogyan beszéljünk gyermekünkkel a drogokról.

Olvasom tovább...

Légy képben! 4 új online marketing trend, ami tarol 2019-ben

Pénzt veszítesz, ha nem követed az újonnan felbukkanó online marketing trendeket! Érdemes folyamatosan képben lenned és az éppen aktuális igényekhez igazítanod az online marketing stratégiádat. A mai világban már nem ragaszkodhatunk a régi, jól bevált dolgainkhoz, hiszen nap mint nap felüti a fejét valami újabb, relevánsabb, divatosabb. A következőkben négy olyan módszerről olvashatsz, amelyek 2019 talán legnépszerűbb marketingeszközei lesznek.

Olvasom tovább...

A hatékony céges kommunikáció támogatása: a naprakész, profi fotó

Arról, hogy mi minden szükséges ahhoz, hogy a céges kommunikáció kellő hatékonysággal működjön, sokszor és sokféleképpen esik szó: írásban, előadásokon, képzéseken. Létezik a hatékony céges kommunikációnak egy olyan „hozzávalója” is, ami talán kevésbé kerül a rivaldafénybe: a naprakész, profi fotós által készített fénykép.

Olvasom tovább...

Hogyan működik a Pinterest algoritmusa?

Sokan ismerik már a Pinterest világát, a szórakoztató felületet, ahol nekünk tetsző képeket, tippeket, ötleteket, vagyis pineket vadászhatunk és menthetünk el magunknak saját táblánkra, mappánkba. Napjainkban már azt is sokan sejtik, hogy a Pinterest üzleti, illetve marketingcélokra is felhasználható, azt azonban kevesebben tudják, hogy pontosan  hogyan.

Olvasom tovább...