7 kötelező WordPress kiegészítő online kommunikációdhoz

7 kötelező WordPress kiegészítő online kommunikációdhoz

7 kötelező WordPress kiegészítő online kommunikációdhoz

Ahhoz, hogy online kommunikációd igazán profi legyen, nem csupán jó szövegekre van szükséged, hanem egy könnyen használható, optimalizálható weboldalra is. Erre a célra kiválóan alkalmas a nagy népszerűségnek örvendő és ingyenes WordPress weboldal motor.

Korábban elsősorban blogokhoz használták, mára azonban a webshoptól a magazinoldalig bármit ki lehet alakítani belőle. Nem véletlenül használ rengeteg ügyfelünk WordPresst, mint ahogyan mi is a Szövegírásblognál.

A WordPress népszerűségének 5+1 titka

 • Gyors telepítés, akár néhány kattintással Te magad is elkészítheted weboldalad.

 • Ingyenes és padlóáron kínált sablonok.

 • Egyszerű és könnyen tanulható használat.

 • Sokoldalú, szinte bármilyen weboldal kialakítható belőle.

 • Kiegészítő programok okostelefonra.

 • A WordPress alapszintű használata sokkal egyszerűbb, mint ahogy elsőre tűnik. Amint kezded átlátni a WordPress rendszer struktúráját, pillanatok alatt el tudod majd végezni az alapvető feladatokat.

Ha neked is WordPress oldalad van, vagy tervezed, hogy honlapodat ezen a CMS rendszeren futtasd, cikkünkből megismerheted kedvenc kiegészítőinket.

Ahogy a legtöbb weboldalmotor, így ez is moduláris, tehát az alaprendszeren kívül rengeteg modul, bővítmény érhető el hozzá, melyekkel szebbé, kényelmesebbé, Google-barátabbá, keresőoptimalizáltabbá (Search Engine Optimization, SEO) teheted honlapodat.

A bővítmények telepítése 5 egyszerű lépésben

 1. Lépj be az admin felületre.

 2. Bal oldalon a menüoszlopban keresd meg a Bővítményeket. Ha a felirat felé viszed az egérmutatód, a legördülő menüből ki tudod választani az Új hozzáadása menüpontot.

 3. Keresd meg bővítményt. Válogathatsz előre megadott címkék alapján, de a kereső mezőbe is beírhatod, mire van szükséged.

 4. Miután megtaláltad a kívánt bővítményt, csupán annyi a dolgod, hogy a Telepítés most gombra kattintasz.

 5. Ha települt a kiegészítő, meg fog jelenni az oldalon, ekkor már csak annyit kell tenned, hogy a Bekapcsolás linkre kattintva aktiválod, s ha szükséges, testre szabod.

Online kommunikáció okosan:
A 7 kedvenc WordPress kiegészítőnk

Keresőoptimalizálás mesterfokon

Keresőoptimalizáláshoz (Search Engine Optimization, SEO) két hasznos kiegészítőt is ajánlunk. Az egyik az All in One SEO Pack, a másik pedig a Yoast WordPress SEO. Mindkettő segítségével könnyedén megadhatod aloldalaid, blogbejegyzéseid meta adatait. A Yoast-féle bővítmény nagy előnye, hogy jelzi, hogy megfelel-e a tartalom a SEO szempontoknak, s rögtön elemzi is a szöveget (pl. kulcsszó sűrűsége, alcímek használata, URL stb.).

Contact Form 7

Rengeteg kapcsolat űrlap-bővítmény létezik. A Contact Form 7-et azért szeretjük, mert egyszerű, könnyű a beállítása. Ha nem igényelsz extra kinézetű, bonyolult űrlapot, érdemes ezt használnod.

WordPress.com Stats

Hiába telepítetted az Analyticset weblapodra, már arra sem emlékszel, mikor léptél be utoljára fiókodba? Ha Te is így vagy ezzel, érdemes telepítened ezt a bővítményt, hiszen így minden alkalommal, amikor belépsz weboldalad admin felületébe, láthatod weboldalad alapvető látogatottsági adatait.

All In One Related Posts

Segítségével blogbejegyzéseid alján megjelennek hasonló témájú tartalmaid, így könnyedén elérheted, hogy az olvasók tovább a weboldaladon maradjanak.

Facebook Comments

Egyre több weboldal használja ezt a kiegészítőt, hiszen így a látogatóknak nem kell regisztrálniuk, vagy megadniuk adataikat. Ha be vannak jelentkezve Facebook fiókjukba, máris hozzászólhatnak cikkeidhez. Növeld a hozzászólások számát ezzel az apró trükkel!

BackUpWordPress

Kevésbé látványos, ám annál hasznosabb kiegészítő, hiszen segítségével biztonsági mentéseket készíthetsz weblapodról, melyet néhány kattintással újból elő tudsz varázsolni.

Akismet

Ha nem szeretnél spam hozzászólásokat, az Akismet jó választás, ráadásul ez egy alap WordPress plugin. Már a rendszer telepítésekor bekerül a bővítmények közé, így használatához csupán annyit kell tenned, hogy bekapcsolod, majd elvégzed az utasításokat, amiket a program kér.

Neked vannak kedvenc WordPress bővítményeid, melyek megkönnyítik online kommunikációdat?
Amennyiben igen, kérlek, oszd meg velünk hozzászólásban!

További bejegyzések

Ilyen gombot varrj rá: értékesítési szöveg hatékony lezárással

Az értékesítési szöveg (vagy hunglish nyelven: sales oldal, landing page) ugyan nem kabát, de gomb nélkül mit sem ér. „Feliratkozom … letöltöm … kosárba teszem … még több infó … kifizetemˮ és egyéb cselekvések (akciók) nevei díszelegnek rikítóan színesen, felkiáltójelekkel sűrűn megtűzdelve azokon a gombokon, amik a cselekvésre való felszólítást (call to action) képviselik. Milyen kell legyen ez a lezárás ahhoz, hogy lehetőleg azonnal hasson? Az elterjedt gyakorlat ellenére az alapszabály:

Olvasom tovább...

42 napos kommunikációs kihívás a Drogmentes Magyarországért

A Drogmentes Maraton csapata 18 éve minden tavasszal körbefutja az országot, és felvilágosító előadást tart a diákoknak a drogok káros hatásairól. Évek óta példaképeim ezek a csillogó szemű fiatalok, akik évente több ezer gyereknek adnak igaz adatokat a drogokról. Idén 320 települést érintenek, és számos iskolában mesélnek a diákoknak a kábítószerek káros hatásairól. Ezt a felvilágosító munkát nem lehet elég korán kezdeni, mert a felmérések azt mutatják, hogy már az általános iskolákban találkoznak a gyerekek a drogokkal.

Olvasom tovább...