Hatalmas változás a Google Dokumentumok háza táján - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Hatalmas változás a Google Dokumentumok háza táján

Hatalmas változás a Google Dokumentumok háza táján

Ha használod vagy használtad a Google Dokumentumokat, valószínűleg Te is észrevetted, hogy a Google bevezette új szolgáltatását, a Drive-ot, ami felváltotta a Dokumentumokat. Azonban ez nem egy névcsere volt, annál sokkal komplexebb, és a felhasználók számára nagy előnyöket tartogat. Cikkünkben bemutatjuk neked a Google Drive-ot, ami minden bizonnyal nagyon fog tetszeni.

A Google Drive kezdetei

A Google 2012. április 24-én jelentette be Drive névre keresztelt szolgáltatását, amit fájlok tárolására, szinkronizálására és szerkesztésére használhatunk.

Nem egyedülálló a szolgáltatás, hiszen már korábban is voltak hasonló felhő alapú szolgáltatások, mint például a Dropbox vagy a Microsoft SkyDrive. Legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni a szolgáltatást, ha egy pendrive-hoz hasonlítjuk, hiszen bárhol elérheted a fájljaidat, dokumentumaidat, ahol van internet. Ahogy az előbb említett felhő szolgáltatásokhoz, a Drive-hoz is készült asztali alkalmazás, ami Windowsra, Macre és Linuxra egyaránt letölthető. A program segítségével úgy töltheted fel és rendszerezheted tartalmaidat, mintha számítógépen pakolnád egyik mappából a másikba őket.

A Google Drive 5 legnagyobb előnye

• felhasználóbarát
• 5 GB tárhely ingyen
• pillanatok alatt elérheted Gmail fiókodból
• könnyű a tartalmak megosztása
• okostelefonodról is elérheted tartalmaidat

A Google Drive nagyon praktikus otthoni használatra és vállalkozásod számára egyaránt. Ha Google Drive-ra mented a családi nyaralás fényképeit, történhet bármi a számítógépeddel, a fotók nem fognak elveszni. S ahogy már egy kapcsolódó cikkünkben írtuk, mi, a Szövegírásblognál minden nap használjuk a Google Drive-ot (korábban Google Dokumentumokat), hiszen így egy dokumentumon akár egyszerre is dolgozhatunk, szerkeszthetjük egy időben. Hasznos az a funkció is, hogy egy kattintással megnézhetjük, melyik felhasználó mit módosított a dokumentumon.

Úgy tűnik, a Google nem elégszik meg jelenlegi szolgáltatásaival, folyamatosan fejleszt, újít, és arra törekszik, minél kényelmesebbé tegye az otthoni és üzleti felhasználók mindennapjait.

Korábbi cikkeink a témában:

Nagyágyú a kommunikációban
Top 3 funkció a Google Dokumentumokban

Te használod már a Google Drive-ot?
Hogy tetszik, mit szeretsz benne?

További bejegyzések

Curtis és a drogrehab esete: mi a tanulság a blog írás szempontjából?

A múlt héten olvashattál nálunk Perez Hiltonról, a blog írás fenegyerekéről, aki egyáltalán nem profizmusáról és alapos forráshasználatáról, hanem a pletykák terjesztéséről ismert. 

Kétségtelenül jól is megy neki, hiszen mindig van egy olyan réteg, amely szereti, ha az éppen általa piedesztálra helyezett személyeket lejáratják, lerántják. De vigyázat! Finoman fogalmazva:

A blog írás esetében sem árt, ha igazat írsz ;)

Olvasom tovább...

A sikeres blog titka. Avagy: tanulj a legnagyobbaktól!

A blog elengedhetetlen kelléke egy sikeres üzleti vállalkozásnak. Sokkal több követőre tehetsz szert, ha blogolsz, ezáltal pedig a bevételed is növekedhet. 2018-ban a legsikeresebb amerikai blogoknak havonta több millió látogatója volt. Érdemes belegondolni, hogy ennyi olvasó mennyi bevételt eredményezhet, illetve abba is, hogy a reklámmarketingesek mennyi pénzt fektetnek egy-egy ilyen sikeres blogba.

Olvasom tovább...

Nem az ördögtől való: hírlevél tippek a sikeres eladáshoz

Ugye hírlevél a Te postafiókodban is naponta landol? Ahogy megnyitod a levelezőrendszeredet, máris nyomod a pipákat, hogy küldhesd is őket mihamarabb az internet mély és fekete bugyrába, valahová egy messzi-messzi galaxisba. Te is járhatsz így. Azaz Te és a hírleveled. De azért vagyunk mi, hogy az általad írt hírlevél ne csak egy legyen a százból.

Olvasom tovább...

Pénzt pazarolsz a hírlevél listáddal?

Sokan és sokféleképpen építenek hírlevél listát. Van, aki nyereményjátékokkal, más kuponokkal kivitelezi a listaépítést. Ezek mindegyike elfogadott dolog, hiszen a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, tehát voltaképpen mindkét fél jól jár. Azonban amikor egy ideje folyamatosan csak duzzad és duzzad a lista, érdemes arra is gondolni, hogy elérkezett a karbantartás ideje, vagyis egy idő után szükségessé válik a megtisztítása a sallangoktól.

Olvasom tovább...