Hatalmas változás a Google Dokumentumok háza táján - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Hatalmas változás a Google Dokumentumok háza táján

Hatalmas változás a Google Dokumentumok háza táján

Ha használod vagy használtad a Google Dokumentumokat, valószínűleg Te is észrevetted, hogy a Google bevezette új szolgáltatását, a Drive-ot, ami felváltotta a Dokumentumokat. Azonban ez nem egy névcsere volt, annál sokkal komplexebb, és a felhasználók számára nagy előnyöket tartogat. Cikkünkben bemutatjuk neked a Google Drive-ot, ami minden bizonnyal nagyon fog tetszeni.

A Google Drive kezdetei

A Google 2012. április 24-én jelentette be Drive névre keresztelt szolgáltatását, amit fájlok tárolására, szinkronizálására és szerkesztésére használhatunk.

Nem egyedülálló a szolgáltatás, hiszen már korábban is voltak hasonló felhő alapú szolgáltatások, mint például a Dropbox vagy a Microsoft SkyDrive. Legegyszerűbben úgy lehet megfogalmazni a szolgáltatást, ha egy pendrive-hoz hasonlítjuk, hiszen bárhol elérheted a fájljaidat, dokumentumaidat, ahol van internet. Ahogy az előbb említett felhő szolgáltatásokhoz, a Drive-hoz is készült asztali alkalmazás, ami Windowsra, Macre és Linuxra egyaránt letölthető. A program segítségével úgy töltheted fel és rendszerezheted tartalmaidat, mintha számítógépen pakolnád egyik mappából a másikba őket.

A Google Drive 5 legnagyobb előnye

• felhasználóbarát
• 5 GB tárhely ingyen
• pillanatok alatt elérheted Gmail fiókodból
• könnyű a tartalmak megosztása
• okostelefonodról is elérheted tartalmaidat

A Google Drive nagyon praktikus otthoni használatra és vállalkozásod számára egyaránt. Ha Google Drive-ra mented a családi nyaralás fényképeit, történhet bármi a számítógépeddel, a fotók nem fognak elveszni. S ahogy már egy kapcsolódó cikkünkben írtuk, mi, a Szövegírásblognál minden nap használjuk a Google Drive-ot (korábban Google Dokumentumokat), hiszen így egy dokumentumon akár egyszerre is dolgozhatunk, szerkeszthetjük egy időben. Hasznos az a funkció is, hogy egy kattintással megnézhetjük, melyik felhasználó mit módosított a dokumentumon.

Úgy tűnik, a Google nem elégszik meg jelenlegi szolgáltatásaival, folyamatosan fejleszt, újít, és arra törekszik, minél kényelmesebbé tegye az otthoni és üzleti felhasználók mindennapjait.

Korábbi cikkeink a témában:

Nagyágyú a kommunikációban
Top 3 funkció a Google Dokumentumokban

Te használod már a Google Drive-ot?
Hogy tetszik, mit szeretsz benne?

További bejegyzések

Kezdd az évet profittal! Szövegírás tippek, hogy jó irányba indulj

Türelmetleneknek szánt szövegírás villámtippek sorozatunk epizódjában először is eláruljuk Neked, hogy mi az a szabály, amit 10-ből 8 marketinges figyelmen kívül hagy, saját maga és ügyfelei legnagyobb kárára. 

Kíváncsi vagy? Érdemes megnézned, sőt a többi elvet is tartsd idén szem előtt, hogy sikeres évet zárj!

Olvasom tovább...

8 kérdés, amit fel kell tenned, mielőtt nekiállsz a hírlevelél írásnak

Sokszor beszéltünk már az ütős hírlevél gyakorlati felépítéséről, például itt. Lehet, hogy már biztosan sorolod is magadban: fontos, hogy figyelemfelkeltő, frappáns, logikus, könnyen értelmezhető és cselekvésre késztető legyen. :) Azonban tudnod kell, hogy a hírlevél megírása csak a jéghegy csúcsa!

Olvasom tovább...