Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon

Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon

Észrevetted, hogy megváltozott Facebook profilodon az e-mail címed?

A közösségi oldal az összes felhasználó profilján szereplő e-mail elérhetőséget @facebook.com-os e-mail címre változtatta. S mindezt a tagok megkérdezése, valamint beleegyezése nélkül tette, mondhatni teljesen titokban.

Áprilisban egy közleményben tudatta ugyan a közösségi oldal, hogy egységesíteni szeretné a drótposta elérhetőségeket, azonban a változtatásról nem küldtek értesítőt, így sokan csak pár napja vették észre, hogy megváltozott az elérhetőségük a profiljukon.

A néhány napja eszközölt változtatás nagy port kavart a Facebook felhasználók körében, hiszen úgy módosították minden tag adatait, hogy arról korábban nem értesítették őket. Ha rendelkezel Facebook fiókkal, akkor magad is meggyőződhetsz, ha megnézed az elérhetőségeidet.

A furcsa változtatás háttere

Már 2010 novemberében megjelentek a Facebookos e-mail címek, a közösségi oldal azt remélte, hogy sikerül átcsábítani a több száz millió felhasználót a többségében gmailes e-mailek használatáról. Mark Zuckerberg cége azonban nem lett a Google konkurenciája a levelezésben, s úgy tűnt, nem is erőltetik tovább a sikertelen kísérlet után, azonban a héten 900 millió felhasználóra kényszerítették e-mailjük használatát, pontosabban hogy a profiljukon hirdessék azt.

Hogyan cseréld le Facebookos e-mail címedet a sajátodra

Szerencsére az önkényes változtatás könnyedén visszaállítható, ha nem szeretnéd használni a Facebook levelező rendszerét, vagy néhány kattintással el is tüntetheted.

Ha hagyományos profiloldalad van, kattints adatlapodon az Adatlap szerkesztése gombra. A jobb oldali menüoszlopból válaszd ki legalul az Elérhetőségeket. Itt beállíthatod, hogy a Facebookos e-mail címed rejtve legyen, így nem jelenik meg majd profilodon.

Ha Timeline-nal rendelkezel, kattints a Névjegyedre, ahol módosíthatod a Facebook beállításait.

Sokak szerint a közösségi oldal változtatása hasonlóan felháborító, mint az a korábban kiderült tény, hogy az oldalra feltöltött, majd letörölt fotókat is archiválja a rendszer.

Neked mi a véleményed a Facebook lépéséről? Elítéled? Vagy szerinted semmi gond nincs az eljárással, ahogy módosították személyes elérhetőségedet?

További bejegyzések

Pénzt pazarolsz a hírlevél listáddal?

Sokan és sokféleképpen építenek hírlevél listát. Van, aki nyereményjátékokkal, más kuponokkal kivitelezi a listaépítést. Ezek mindegyike elfogadott dolog, hiszen a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, tehát voltaképpen mindkét fél jól jár. Azonban amikor egy ideje folyamatosan csak duzzad és duzzad a lista, érdemes arra is gondolni, hogy elérkezett a karbantartás ideje, vagyis egy idő után szükségessé válik a megtisztítása a sallangoktól.

Olvasom tovább...

A céges blog felturbózása 2018 legnépszerűbb témáival

A blog remek platformot kínál arra, hogy a szakmai bejegyzéseket időnként az embereket foglalkoztató, népszerű témakörökkel színesítsd, fokozva ezáltal érdeklődésüket.
A Google minden évben nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb keresőkifejezések listáját, vagyis közzéteszi, hogy melyek voltak azok a kedvelt szókapcsolatok, amelyekre az emberek a legtöbbször rákerestek az adott évben. 

Magyarország legnépszerűbb keresőkifejezései 2018-ban

Olvasom tovább...

Mik a jó szövegíró ismérvei?

Sok helyen olvasható az az állítás, miszerint szövegíró bárkiből lehet. Sokat gondolkodtam ezen a megállapításon, hiszen akár igaz is lehetne, mégis azt gondolom, hogy nem állja meg teljesen a helyét. Szövegírónak lenni életforma. Optimális esetben nem pusztán munka, hanem hivatás. Nagy adag elhivatottság szükséges hozzá, és természetesen a grafománia sem hátrány. 

Olvasom tovább...