Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon

Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon

Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon

Észrevetted, hogy megváltozott Facebook profilodon az e-mail címed?

A közösségi oldal az összes felhasználó profilján szereplő e-mail elérhetőséget @facebook.com-os e-mail címre változtatta. S mindezt a tagok megkérdezése, valamint beleegyezése nélkül tette, mondhatni teljesen titokban.

Áprilisban egy közleményben tudatta ugyan a közösségi oldal, hogy egységesíteni szeretné a drótposta elérhetőségeket, azonban a változtatásról nem küldtek értesítőt, így sokan csak pár napja vették észre, hogy megváltozott az elérhetőségük a profiljukon.

A néhány napja eszközölt változtatás nagy port kavart a Facebook felhasználók körében, hiszen úgy módosították minden tag adatait, hogy arról korábban nem értesítették őket. Ha rendelkezel Facebook fiókkal, akkor magad is meggyőződhetsz, ha megnézed az elérhetőségeidet.

A furcsa változtatás háttere

Már 2010 novemberében megjelentek a Facebookos e-mail címek, a közösségi oldal azt remélte, hogy sikerül átcsábítani a több száz millió felhasználót a többségében gmailes e-mailek használatáról. Mark Zuckerberg cége azonban nem lett a Google konkurenciája a levelezésben, s úgy tűnt, nem is erőltetik tovább a sikertelen kísérlet után, azonban a héten 900 millió felhasználóra kényszerítették e-mailjük használatát, pontosabban hogy a profiljukon hirdessék azt.

Hogyan cseréld le Facebookos e-mail címedet a sajátodra

Szerencsére az önkényes változtatás könnyedén visszaállítható, ha nem szeretnéd használni a Facebook levelező rendszerét, vagy néhány kattintással el is tüntetheted.

Ha hagyományos profiloldalad van, kattints adatlapodon az Adatlap szerkesztése gombra. A jobb oldali menüoszlopból válaszd ki legalul az Elérhetőségeket. Itt beállíthatod, hogy a Facebookos e-mail címed rejtve legyen, így nem jelenik meg majd profilodon.

Ha Timeline-nal rendelkezel, kattints a Névjegyedre, ahol módosíthatod a Facebook beállításait.

Sokak szerint a közösségi oldal változtatása hasonlóan felháborító, mint az a korábban kiderült tény, hogy az oldalra feltöltött, majd letörölt fotókat is archiválja a rendszer.

Neked mi a véleményed a Facebook lépéséről? Elítéled? Vagy szerinted semmi gond nincs az eljárással, ahogy módosították személyes elérhetőségedet?

További bejegyzések

Ilyen gombot varrj rá: értékesítési szöveg hatékony lezárással

Az értékesítési szöveg (vagy hunglish nyelven: sales oldal, landing page) ugyan nem kabát, de gomb nélkül mit sem ér. „Feliratkozom … letöltöm … kosárba teszem … még több infó … kifizetemˮ és egyéb cselekvések (akciók) nevei díszelegnek rikítóan színesen, felkiáltójelekkel sűrűn megtűzdelve azokon a gombokon, amik a cselekvésre való felszólítást (call to action) képviselik. Milyen kell legyen ez a lezárás ahhoz, hogy lehetőleg azonnal hasson? Az elterjedt gyakorlat ellenére az alapszabály:

Olvasom tovább...

42 napos kommunikációs kihívás a Drogmentes Magyarországért

A Drogmentes Maraton csapata 18 éve minden tavasszal körbefutja az országot, és felvilágosító előadást tart a diákoknak a drogok káros hatásairól. Évek óta példaképeim ezek a csillogó szemű fiatalok, akik évente több ezer gyereknek adnak igaz adatokat a drogokról. Idén 320 települést érintenek, és számos iskolában mesélnek a diákoknak a kábítószerek káros hatásairól. Ezt a felvilágosító munkát nem lehet elég korán kezdeni, mert a felmérések azt mutatják, hogy már az általános iskolákban találkoznak a gyerekek a drogokkal.

Olvasom tovább...