Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon

Te is új e-mail címet kaptál a Facebookon

Észrevetted, hogy megváltozott Facebook profilodon az e-mail címed?

A közösségi oldal az összes felhasználó profilján szereplő e-mail elérhetőséget @facebook.com-os e-mail címre változtatta. S mindezt a tagok megkérdezése, valamint beleegyezése nélkül tette, mondhatni teljesen titokban.

Áprilisban egy közleményben tudatta ugyan a közösségi oldal, hogy egységesíteni szeretné a drótposta elérhetőségeket, azonban a változtatásról nem küldtek értesítőt, így sokan csak pár napja vették észre, hogy megváltozott az elérhetőségük a profiljukon.

A néhány napja eszközölt változtatás nagy port kavart a Facebook felhasználók körében, hiszen úgy módosították minden tag adatait, hogy arról korábban nem értesítették őket. Ha rendelkezel Facebook fiókkal, akkor magad is meggyőződhetsz, ha megnézed az elérhetőségeidet.

A furcsa változtatás háttere

Már 2010 novemberében megjelentek a Facebookos e-mail címek, a közösségi oldal azt remélte, hogy sikerül átcsábítani a több száz millió felhasználót a többségében gmailes e-mailek használatáról. Mark Zuckerberg cége azonban nem lett a Google konkurenciája a levelezésben, s úgy tűnt, nem is erőltetik tovább a sikertelen kísérlet után, azonban a héten 900 millió felhasználóra kényszerítették e-mailjük használatát, pontosabban hogy a profiljukon hirdessék azt.

Hogyan cseréld le Facebookos e-mail címedet a sajátodra

Szerencsére az önkényes változtatás könnyedén visszaállítható, ha nem szeretnéd használni a Facebook levelező rendszerét, vagy néhány kattintással el is tüntetheted.

Ha hagyományos profiloldalad van, kattints adatlapodon az Adatlap szerkesztése gombra. A jobb oldali menüoszlopból válaszd ki legalul az Elérhetőségeket. Itt beállíthatod, hogy a Facebookos e-mail címed rejtve legyen, így nem jelenik meg majd profilodon.

Ha Timeline-nal rendelkezel, kattints a Névjegyedre, ahol módosíthatod a Facebook beállításait.

Sokak szerint a közösségi oldal változtatása hasonlóan felháborító, mint az a korábban kiderült tény, hogy az oldalra feltöltött, majd letörölt fotókat is archiválja a rendszer.

Neked mi a véleményed a Facebook lépéséről? Elítéled? Vagy szerinted semmi gond nincs az eljárással, ahogy módosították személyes elérhetőségedet?

További bejegyzések

Volt egyszer egy... értékesítési szöveg „mesemondással”

Lehet a gyerekednek szánt történet, hollywoodi film vagy értékesítési szöveg: közös bennük, hogy egy olyan logikára épülnek, ami „eladja” nekünk őket, vagyis eléri, hogy feszülten figyeljünk arra, amit látunk, hallunk vagy olvasunk. Márpedig – ha most már egészen a felnőttek világára térünk át – ahol a figyelmünk van, oda áramlik a pénzünk is. Ezért az az értékesítési szöveg, amely először is eladja nekünk önmagát, képes lesz a terméket is eladni. Milyen kell legyen ehhez?

Olvasom tovább...

Instagram Stories - hogyan használd az üzleti életben?

A világon hozzávetőlegesen 300 millió ember használja az Instagram Storiest. A hétköznapi emberektől a hírességeken át egészen a vállalkozásokig terjed a felhasználók köre, akik követik, figyelemmel kísérik a mások által feltett és megosztott történeteket. Vannak, akik szinte kizárólag az Instagramról tájékozódnak, tehát egyedüli hírforrásként az Instagram Stories van jelen az életükben, a mindennapjaikban. Az Instagram Stories tehát egy speciális csatorna, amely lehetőséget biztosít számodra, hogy felhívd az emberek figyelmét az üzleti tevékenységedre. Az Instagram Stories a legjobb hely arra, hogy bemutasd üzletedet!

Olvasom tovább...