A pingvin, ami megbolygatta az internetet - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

A pingvin, ami megbolygatta az internetet

A pingvin, ami megbolygatta az internetet

A keresőoptimalizált értékesítési weboldalak, az üzleti weboldalak tulajdonosai igazán meglepődhettek, mert a keresőóriás a Penguin nevű algoritmusával szinte teljes mértékben megváltoztatta az eddig ismert keresőoptimalizálási szokásokat. Rendre hátrautasította  az addig a Google első oldalán található weboldalakat, lefaragott vagy épp ajándékba adott Page Rank értékeket.


Summa summarum, az eddig kulcsszavasra írt tartalmakat nem fogja ezután díjazni a kereső, az eddig pontosan linkelt kulcsszavakat nem feltétlen fogja örömmel indexelni, vagy az eddig kifejezetten kulcsszóhalmozásból álló tartalmakkal, linkekkel nem igazán tudunk előbbre kerülni.

Mit is jelenthet számodra a Google Pingvin (angolul Google Penguin) frissítése?

Ma már nem létezhet weboldal keresőoptimalizálás nélkül, ma már nem tudunk csak és kifejezetten a profin megírt értékesítési szövegre apellálni, ha arról van szó, hogy vevőket szerezzünk. Hiába van ugyanis egy minden szabályoknak megfelelő, úgymond „szem-szájnak ingere” weboldal, hiába árul minőségi terméket, ha arra nem olyan mértékben érkeznek a vevők, ami a vállalkozás profit termeléséhez szükséges lenne.

Ezért ma már senki nem mondhatja nyugodt szívvel, hogy nincs szüksége keresőoptimalizálásra, mert igenis van, az értékesítési szöveg mellett tenni kell azért, hogy megtalálják weboldalad, csak épp meglehet, mostantól más alapokra kell helyezni mindezt.

Ha weboldaladon elsősorban az egyedi, professzionális tartalomra helyezted a hangsúlyt, nem erőltetve a kulcsszavakat, csupán annyit, amennyi amúgy is szükséges a mondanivaló kifejtésére, akkor a Google Pingvin nem találhat semmi hátrasorolni valót weboldalad tartalmában.

Ha a weboldaladra mutató linkek és linkszövegek nincsenek ráerőltetve egy adott, pontosan meghatározott kulcsszóra, hanem olyan szövegkörnyezetbe vannak helyezve, amire többféle variációt is alkalmazol, akkor a Google Pingvin jó eséllyel békén hagyja oldaladat.

Ez csak két szelet, ami alapján – s ezek többnyire feltételezések és az elmúlt néhány napok tapasztalata – újragondolta a Google a keresési listázást. Szentírás nincs, csak alapos tájékozódás és a terep újra felmérése. Egy vonalat azonban továbbra is bátran követhet minden üzleti weboldal tulajdonos: ez az egyediségre, a kreativitásra és a profi értékesítési szövegre való maximális törekvés.

Korábban már írtunk hasonló témájú cikket, amit a blogban megtalálhatsz itt: 2012/05/06/reklamszoveg-amire-harapnak-a-vevok/

További bejegyzések

Pénzt pazarolsz a hírlevél listáddal?

Sokan és sokféleképpen építenek hírlevél listát. Van, aki nyereményjátékokkal, más kuponokkal kivitelezi a listaépítést. Ezek mindegyike elfogadott dolog, hiszen a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, tehát voltaképpen mindkét fél jól jár. Azonban amikor egy ideje folyamatosan csak duzzad és duzzad a lista, érdemes arra is gondolni, hogy elérkezett a karbantartás ideje, vagyis egy idő után szükségessé válik a megtisztítása a sallangoktól.

Olvasom tovább...

A céges blog felturbózása 2018 legnépszerűbb témáival

A blog remek platformot kínál arra, hogy a szakmai bejegyzéseket időnként az embereket foglalkoztató, népszerű témakörökkel színesítsd, fokozva ezáltal érdeklődésüket.
A Google minden évben nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb keresőkifejezések listáját, vagyis közzéteszi, hogy melyek voltak azok a kedvelt szókapcsolatok, amelyekre az emberek a legtöbbször rákerestek az adott évben. 

Magyarország legnépszerűbb keresőkifejezései 2018-ban

Olvasom tovább...

Mik a jó szövegíró ismérvei?

Sok helyen olvasható az az állítás, miszerint szövegíró bárkiből lehet. Sokat gondolkodtam ezen a megállapításon, hiszen akár igaz is lehetne, mégis azt gondolom, hogy nem állja meg teljesen a helyét. Szövegírónak lenni életforma. Optimális esetben nem pusztán munka, hanem hivatás. Nagy adag elhivatottság szükséges hozzá, és természetesen a grafománia sem hátrány. 

Olvasom tovább...