Top 3 funkció a Google Dokumentumokban - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Top 3 funkció a Google Dokumentumokban

Minden bizonnyal Te is ismered már a Google Dokumentumok szolgáltatást, amennyiben még nem használtad, a bejegyzés elolvasása előtt ajánlom figyelmedbe egy korábbi cikkünket, melynek címe: Nagyágyú a kommunikációban.Mi – a Szövegírásblognál – mindennap használjuk a Google rendszerét, mert megkönnyíti és felgyorsítja a közös munkát. AZ előző Google Docs-ról szóló bejegyzésünkben egy alapszintű gyakorlati útmutatót adtunk, most egy haladóbb szintre lépünk, és néhány meglepően hasznos funkciót mutatunk, melyek biztosan elkápráztatnak majd.

Top 3 funkció a Google Dokumentumokban:
– File-ok importálása, exportálása különböző formátumokban
– Verziótörténet
– Dokumentumok kategorizálása

Fájlok importálása, exportálása

Könnyedén tudsz fel- és letölteni fájlokat a Google Docs rendszerében, így a korábban készült dokumentumokat, szerződéseket, számlákat fel tudod tölteni fiókodba. Ezt kihasználva bárhol, bármikor hozzájuk férsz, ha van internet-hozzáférésed.
A rendszeren belül készült tartalmakat, táblázatokat néhány kattintással le tudod tölteni számítógépedre, és máris továbbküldheted vagy archiválhatod őket.

Dokumentum letöltése a gyakorlatban lépésről lépésre:
1. lépés: nyisd meg a dokumentumot
2. lépés: kattints a bal felső sarokban lévő Fájl menüpontra, majd a kurzorral menj a Letöltés másként menüpontra.
3. Válaszd ki, hogy mely formátumban szeretnéd letölteni (ODT, PDF, RTF, szöveg, word, HTML), és kattints rá.

Google Dokumentumok verziótörténet

A Módosítási előzmények, vagy angolul See revision egy roppant hasznos funkció, ha többen szerkesztetek egy dokumentumot, mert segítségével könnyedén nyomon követhető, ki mikor és mit módosított a dokumentumon. Használata rendkívül egyszerű: kattints a Fájl menüponton belül a Módosítási előzmények megtekintése szövegre, és máris megjelenik a jobb oldalon, hogy mely felhasználó mikor szerkesztette a tartalmat. Csak kattints arra az időpontra, amire kíváncsi vagy, és láthatod, milyen módosítások történtek.

Dokumentumok kategorizálása, gyűjteményekbe rendezése

Ha gyakran használod a Google Docs-ot, mindenképpen érdemes kategorizálnod, hiszen így könnyedén átlátható lesz a rendszer, és sokkal hamarabb megtalálod azt a tartalmat, amire kíváncsi vagy.


Gyűjtemények létrehozása a gyakorlatban:
1. lépés: a Dokumentumok főoldalon kattints a Létrehozás gombra, majd válaszd ki a Gyűjteményt.
2. lépés: nevezd el a gyűjteményedet, ami bal oldalon a Saját gyűjtemények alatt fog megjelenni.
3. lépés: a bal egérgomb nyomva tartásával helyezd bele azokat a tartalmakat, amiket abban a kategóriában szeretnél tárolni.


Ha eddig nem tetted volna, akkor próbáld ki a Google Dokumentumokat. Nekem évekkel ezelőtt az Elit-Info vezető SAP mérnöke, Kruska Tibi mutatta meg a Gmail-ben rejlő csodákat, és a mai napig hálás vagyok érte. Minden vállalkozónak szívből ajánlom, mert nagyon megkönnyíti a mindennapokat, rendkívül egyszerű a használata, és bárhonnan elérhetőek, szerkeszthetőek a feltöltött tartalmak.

Te milyen gyakran és mire használod a Google Dokumentumokat?

További bejegyzések

Pénzt pazarolsz a hírlevél listáddal?

Sokan és sokféleképpen építenek hírlevél listát. Van, aki nyereményjátékokkal, más kuponokkal kivitelezi a listaépítést. Ezek mindegyike elfogadott dolog, hiszen a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, tehát voltaképpen mindkét fél jól jár. Azonban amikor egy ideje folyamatosan csak duzzad és duzzad a lista, érdemes arra is gondolni, hogy elérkezett a karbantartás ideje, vagyis egy idő után szükségessé válik a megtisztítása a sallangoktól.

Olvasom tovább...

A céges blog felturbózása 2018 legnépszerűbb témáival

A blog remek platformot kínál arra, hogy a szakmai bejegyzéseket időnként az embereket foglalkoztató, népszerű témakörökkel színesítsd, fokozva ezáltal érdeklődésüket.
A Google minden évben nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb keresőkifejezések listáját, vagyis közzéteszi, hogy melyek voltak azok a kedvelt szókapcsolatok, amelyekre az emberek a legtöbbször rákerestek az adott évben. 

Magyarország legnépszerűbb keresőkifejezései 2018-ban

Olvasom tovább...

Mik a jó szövegíró ismérvei?

Sok helyen olvasható az az állítás, miszerint szövegíró bárkiből lehet. Sokat gondolkodtam ezen a megállapításon, hiszen akár igaz is lehetne, mégis azt gondolom, hogy nem állja meg teljesen a helyét. Szövegírónak lenni életforma. Optimális esetben nem pusztán munka, hanem hivatás. Nagy adag elhivatottság szükséges hozzá, és természetesen a grafománia sem hátrány. 

Olvasom tovább...