Az adatbázisépítés legjobb eszköze: csali - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Az adatbázisépítés legjobb eszköze: csali

Az adatbázisépítés legjobb eszköze: csali

A csali egy olyan ingyenes termék, esetleg szolgáltatás, amelynek az a célja, hogy felkeltsd magadra célpiacod figyelmét, és a potenciális érdeklődők felé elkezdhess kommunikálni. Ennek révén adatbázist és szakértői státuszt alakíthatsz ki, ám a legfontosabb, hogy hosszú távon egy jól átgondolt ajánlattal vásárlásra ösztönözd az olvasóidat.

Ha értékesíteni szeretnél az interneten, érdemes csaliban gondolkoznod.
Cikkünkből megtudhatod a csalikészítés legfontosabb ismérveit.


Rendben, lesz csalim, de mégis, miről szóljon?”

Gondold végig, mire van szüksége az olvasóidnak. Milyen tudás, információ válna hasznukra? Milyen kérdések, problémák foglalkoztatják őket?
Ne ess abba a hibába, hogy olyan témát választasz, ami téged foglalkoztat, és szívesen írsz róla. Az lebegjen a szemed előtt, hogy olyan tartalmat adj ki a kezeid közül, amire büszke vagy, amiért akár pénzt is kérhetnél, ami hasznos állandó vagy leendő vevőidnek.

A csali formátuma
Manapság egyre szélesebb spektrumban mozog a csalitermékek formátuma. Igazából bármi lehet, a lényeg, hogy a felhasználónak értéket adjon, és Téged szakértőként tüntessen fel.

Néhány ötlet, milyen típusú csalik léteznek:

 • letölthető e-book
 • e-mail-tanfolyam, hírlevél-sorozat
 • videó
 • audió
 • zárt szakmai fórum
 • rendszeresen megjelenő magazin
 • padlóáras szolgáltatás, demó szoftver
 • webinárium
 • teszt

Ha elkészítetted a szuper csalidat, el kell érned, hogy a felhasználók meg akarják szerezni. Tegyél meg mindent ennek érdekében. Reklámozd úgy, mintha el akarnád adni. Készíts egy mini sales szöveget, ahol rábírod az olvasókat arra, hogy jelezzék: a témával kapcsolatban több információt kérnek tőled (azaz feliratkoznak az adatbázisodba).

Mi szerepeljen a csali mini értékesítési szövegében?

Alapul vehetsz egy mesterien kidolgozott sales oldalt is, amit leegyszerűsítesz – azonban ez a néhány információ mindenképpen szerepeljen benne:

 • Kinek szól?

 • Miért jó neki, ha letölti, regisztrál stb.?
 • Mit ajánlasz neki, mi a termék, szolgáltatás?
 • Mik a „nem reagálás” következményei?
 • Hogyan kaphatja meg, mit kell tennie?
 • Okok, amiért azonnal cselekedjen (határidők, bónuszok stb.)

Ne feledd a legfontosabbat: a csali célja nem más, mint adatbázisépítés (az elérhetőség megszerzése), és az, hogy téged szakértőként pozicionáljon.

Te milyen csalira iratkoztál fel legutóbb?
Hírlevél, mini tanfolyam, blogértesítő, webkonferencia, demo szoftver?

 

További bejegyzések

Pénzt pazarolsz a hírlevél listáddal?

Sokan és sokféleképpen építenek hírlevél listát. Van, aki nyereményjátékokkal, más kuponokkal kivitelezi a listaépítést. Ezek mindegyike elfogadott dolog, hiszen a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad, tehát voltaképpen mindkét fél jól jár. Azonban amikor egy ideje folyamatosan csak duzzad és duzzad a lista, érdemes arra is gondolni, hogy elérkezett a karbantartás ideje, vagyis egy idő után szükségessé válik a megtisztítása a sallangoktól.

Olvasom tovább...

A céges blog felturbózása 2018 legnépszerűbb témáival

A blog remek platformot kínál arra, hogy a szakmai bejegyzéseket időnként az embereket foglalkoztató, népszerű témakörökkel színesítsd, fokozva ezáltal érdeklődésüket.
A Google minden évben nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb keresőkifejezések listáját, vagyis közzéteszi, hogy melyek voltak azok a kedvelt szókapcsolatok, amelyekre az emberek a legtöbbször rákerestek az adott évben. 

Magyarország legnépszerűbb keresőkifejezései 2018-ban

Olvasom tovább...

Mik a jó szövegíró ismérvei?

Sok helyen olvasható az az állítás, miszerint szövegíró bárkiből lehet. Sokat gondolkodtam ezen a megállapításon, hiszen akár igaz is lehetne, mégis azt gondolom, hogy nem állja meg teljesen a helyét. Szövegírónak lenni életforma. Optimális esetben nem pusztán munka, hanem hivatás. Nagy adag elhivatottság szükséges hozzá, és természetesen a grafománia sem hátrány. 

Olvasom tovább...