Fordítsd hasznodra a nyarat! Marketing eszközök uborkaszezon idejére - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Fordítsd hasznodra a nyarat! Marketing eszközök uborkaszezon idejére

Fordítsd hasznodra a nyarat! Marketing eszközök uborkaszezon idejére

Ütős marketing eszközök nélkül nem a kellemes hőmérsékleten, hanem a bevételeden fogod érezni, hogy vééégre itt a nyár. Számolod a napokat, hogy szabadságra mehess, de közben, úgy ahogy van, kihagynád az uborkaszezont? Lassan a testtel, mert némi marketinges tudással felpezsdítheted a legforróbb hónapokat is!

Marketing eszközök, amikkel nyáron is mehet az eladás

Miről is van szó? Ne gondolj semmi ördöngösségre, csak sétálj egyet az irodád vagy az otthonod környékén, esetleg menj el kirándulni, vagy találkozz a barátaiddal este, munka után, és máris észreveheted, hogy a hirdetések körülötted mind-mind nyáron is működő marketing eszközök!

De ha most éppen nincs kedved felállni az asztalodtól, akkor olvass tovább, mert megosztok veled néhány ötletes tippet, amivel akár teljesen el is kerülheted az holtszezont.

1. Legyél még láthatóbb!

Nyáron mindenki a szabadban van. Az utcákon, a tereken, a kirándulóhelyeken, a fesztiválokon. Használd ki ezt, és hagyd, hogy a marketing eszközök beszéljenek helyetted! (Több mint 1 tucat kincset érő tippet olvashatsz ehhez itt is.)

Osztogass szórólapot, matricát, esetleg logózott tollat, jegyzettömböt a forgalmas helyeken, amikre természetesen az elérhetőségeidet (a honlapod címét és a telefonszámodat) is nyomtasd rá! 

Együttműködhetsz vendéglátóhelyekkel is, hiszen nyáron mindenki imád a szabadban ebédelni vagy vacsorázni. Beszéld meg a környékbeli éttermekkel, hogy az asztalokon lévő menükártyák közé a Te szórólapodat is tegyék be, és cserébe te is osztogathatod az ő reklámjukat!

2. Adj ajándékot!

Mindenki imád ajándékot kapni, és nem csak karácsonykor. Indíts akciót a honlapodon vagy a Facebook-oldaladon! Minden vásárló, aki a nyár folyamán vesz Tőled valamit, rendelése mellé kaphat valamilyen hangulatos-nyárias plusz meglepetést is. Ez lehet logózott strandtörölköző vagy labda, de kedvezménykupon is a következő nyári vásárlásához.

3. Mozdulj ki az ügyfeleiddel és/vagy a kollégáiddal együtt!

Egy közös ebéd vagy fesztiválélmény a legjobb ügyfeleiddel nagyon sok új impulzust, inspirációt adhat a vállalkozásod fejlesztéséhez, ezért semmiképpen ne hagyd ki! 

Bár a tankönyvi marketing eszközök között ritkán szerepelnek ezek, hidd el, megéri kipróbálni. Ugyanígy érdemes a nyarat arra is kihasználni, hogy a kollégáiddal tovább mélyüljön a jó kapcsolat. Egy szalonnasütés vagy bográcsozás tökéletes alkalom lehet arra, hogy ők is lojálisabbak legyenek feléd, illetve a céged felé.

+1 tipp: Nyári fotópályázat a Facebookon

Hirdess meg a követőidnek nyereményjátékot: töltsék fel a nyaralásuk legemlékezetesebb pillanatait megörökítő fotókat! Akinek a fotóját a legtöbben kedvelik, nyer tőled egy koncert- vagy fesztiváljegyet, esetleg valamelyik termékedet is felajánlhatod. Így rövid idő alatt jelentősen növelheted követőid számát, a már meglévőket pedig még elkötelezettebbé teheted.

Biztosra akarsz menni? Siess a jelentkezéssel Facebook-tréningünkre, hogy közösen felturbózzuk a közösségi marketing eszközök koronázatlan királyát a Te céged számára is!

További bejegyzések

Eladás 1 mondattal: címsortippek a blog írás sikeréhez

Nem az örökkévalóságnak szól. Az üzleti blog írás célja az, hogy itt és most eladjon. Mi kell ehhez? Az, hogy előbb magát a blogcikket „eladdˮ az olvasónak. 

Ehhez lesz szükséged olyan a tárgysorokra, amik hatására a célközönséged tagjai megnyitják a cikkedet kiajánló heti hírlevelet. Illetve címsorokra, amik később is frissként adják el a már kihelyezett szöveget. 

Sőt: az alábbi címsortippek még az ötleteket is meghozzák számodra, ha épp nem tudod, hogy miről és hogyan írj!

Ragyogóan teljesítő címsorok az üzleti blog írás gyakorlatában

Olvasom tovább...

Válasz a dilemmára: online marketing szakember vagy külsős cég?

Irigykedtél már valaha a versenytársad online marketing kampányára? Bosszantott, hogy nem neked jutott eszedbe az ötlet? 

Ne ostorozd magad! Lehet, hogy nem is neked kellett volna eszedbe jutnia. Hiszen a Te fejedet a céged mindennapos gondjai-bajai kötik le. A marketinges cégek kreatív koponyáiban viszont már ott lehet a megoldás, ami a Te életedet is megkönnyíti.

Az online marketing nem egyszemélyes küldetés

Olvasom tovább...

Végre a Te vállalkozásod is élvezheti az Instagram előnyeit

Az Instagram fejlesztői újabb ötletekkel álltak elő, hogy minél hatékonyabban tudj kommunikálni a leendő és a meglévő ügyfeleiddel. 

Mivel mostanra szinte nemzedéki hovatartozástól függetlenül mindennapi életünk részévé vált a közösségi média, népszerűséged növeléséhez elkerülhetetlen, hogy Te is jelen legyél általa az online világban, és folyamatosan kommunikálj a vevőiddel. 

Az Instagram segít, hogy legszebb fényében mutasd be portékádat

Olvasom tovább...