Te kivonulsz a Facebookról? - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Te kivonulsz a Facebookról?

Te kivonulsz a Facebookról?

Valósággá vált minden céges Facebook oldal rémálma: az új algoritmus a személyes tartalmakat részesíti előnyben a hírfolyamokon, és nagyjából véget vet az üzleti, média és brand megjelenítéseknek. Ezentúl inkább a nagybátyád kutyáját fogod látni, és nem a legfrissebb híreket vagy a kedvenc boltod akcióit.

A legnagyobb brazil újság, a Folha februárban bejelentette, hogy ezentúl megkerüli a közösségi média titánját, és több új hírt nem posztol a Facebookra. 

Merész lépés.

De mit tegyen az, aki felépített egy jól működő céges Facebook oldalt?

 A céges oldalak eddig sem voltak a Facebook kedvencei, de a legjobbakat nem tudta lenyomni. Lehet, hogy a te weboldalad forgalmának is egy része a Facebookról érkezik. Nyilván nem szeretnéd ezt a forgalmat elveszíteni.

Közösségi média túlélőtréning a Facebook Zéró korában

Akkor mi legyen? Lehúzod a redőnyt, és beletörődsz, h fokozatosan eltűnsz a hírfolyamokból?

Hogyan érd el továbbra is a vásárlóidat a Facebookon?

Bár az új algoritmus hírfolyamokra gyakorolt hatásának következményét még nem lehet pontosan látni, továbbra is léteznek lehetőségek a céges oldalak számára. Ezeket fogjuk bemutatni legújabb egésznapos tréningünkön, a Közösségi média túlélőtréningen.

A részletekről itt olvashatsz bővebben>>

Persze amíg a Facebook vacakol, nem árt erősíteni a többi fronton. A biztonság kedvéért felvértezzük magunkat néhány új módszerrel, már csak meg kell őket találni.


Mielőtt eluralkodna rajtad a sulis hangulat, jöjjön egy jó hír. Összehoztunk egy hatékony eszközt az online komminikáció felpörgetéséhez, ez a 30 napos online marketing kihívás. A lényege, hogy nem te kell felforgasd a fél netet, mi rendszereztük neked a legfontosabb lépéseket.

30 napos online marketing kihívás

Napi 1 apró lépés, és 30 nap múlva az üzleti kommunikációd kivirágzik: új ügyfelek, régi arcok, rendszeres rendelések.

Mit kell tenned? Feliratkozol a 30 napos online tréningre, és minden nap megvalósítod a soron következő online marketing fogást.

Egyszerű és szép. Hogy miért? Mert ingyenes.

Iratkozz fel már ma>>

Amúgy már készül a következő hasznos (és ingyenes) online marketinges eszközünk, ha nem akarsz lemaradni, figyeld a… Facebook oldalunkat! wink


A képek forrása: giphy.com

További bejegyzések

Blogírás ötletek hónapról hónapra

Többet hozhat a rendszeres blogírás a fizetett reklámnál, mert szakértői státuszodat építed, és lojális követőket szerezhetsz vele. Ráadásul a Google-helyezéseddel is csodát tesz, mert a keresőmotor nagyra értékeli a frissülő, releváns tartalmakat. Egyetlen feltétellel. Ha rendszeresen csinálod, és legalább 1 évig kitartasz mellette. 
 
Vállalod a kihívást? Szuper! Akkor olvasd el hozzá ötleteinket, és a cikk végén egy kis letölthető ajándékkal is kedveskedni fogunk Neked. Kíváncsi vagy, mi az? Még ne görgess oda, mert a használatához kell ez az infó is!

Blogírás (legalább) havi egyszer – 12 tématippünk

Olvasom tovább...

Brandépítés lépésről lépésre

Fontos, hogy brandépítés esetén szem előtt tartsuk: a fogyasztónknak fogalma sincs arról, mit akarunk neki mutatni. Az egy dolog, hogy mit közvetítünk magunkról, az viszont egy másik, hogy mi áll össze ebből a fogyasztónk fejében rólunk. Márpedig a márkánk elsősorban az utóbbiból épül fel. Mindenki azt akarja, hogy szeressék a brandjét. Ehhez viszont hosszú, alaposan megfontolt út vezet, amihez most összeírtuk a legfontosabb lépéseket.

A brandépítés első lépései

Olvasom tovább...

Kinek kell Instagram hirdetés?

Szeretnéd kibővíteni kampányaidat az Instagram hirdetés lehetőségeire is? Eleged van már abból, hogy a Facebook hirdetéseidet teszed ki folyton az Instagramra? Ha szeretnéd előzetes anyagi ráfordítás nélkül megtudni, vajon megéri-e neked ez az irány,  összeszedtünk hozzá pár tippet az alábbi bejegyzésben.
Ahhoz, hogy az Instagramon hirdess, nem neked, hanem a célközönségednek kell elsősorban Instagram fiókkal rendelkeznie. Az Insta hirdetéseket a Facebook fiókod hirdetéskezelőjében tudod beállítani. Sokkal jobban jársz azonban, ha Te is csinálsz magadnak egyet, hiszen így a hirdetésed kinézetét, eredményességét, statisztikáit is nyomon tudod követni.

Mikor éri meg a cégednek egy Instagram hirdetés?

Olvasom tovább...

Az online kommunikáció 5+1 trendje 2018-ban

Hogyan optimalizálható a legjobban az online kommunikáció 2018-ban? Milyen új trendeket kövess, és mi az, amire már nem érdemes túl sok időt fordítanod? Aki az online marketing világát ismeri, jól tudja, hogy ebben a szélsebesen változó üzletágban az első és legfontosabb, hogy jól informáltak legyünk. A 2018-as változásokról és előrejelzésekről alábbi összefoglalónkban olvashatsz.
 

1. Az online kommunikáció törzse: az e-mail marketing

Olvasom tovább...

Katt a gombra! Értékesítési szövegírás hatékony lezárással

Felszólítás a cselekvésre (call to action): így hívják azokat a webszövekbe „belevarrtˮ gombokat, amik nélkül az értékesítési szövegírás csupán öncélú kreatív játék lenne.
 
„Feliratkozom … letöltöm … kosárba teszem … még több infó … kifizetemˮ vagy egyéb cselekvések (akciók) nevei díszelegnek rajtuk. Meg az is előfordul, hogy a szöveg végén található, linkesített mondat vagy szókapcsolat szólít fel a szerző számára kívánatos cselekvésre.
 
Milyenek legyenek ezek a felhívások azért, hogy a célszemély valóban engedelmeskedjen és továbbkattintson?

Milyen a felszólító gombokra összpontosító értékesítési szövegírás?

Olvasom tovább...

SEO haladóknak: keresőoptimalizálás a RankBrain algoritmusra

Ha számodra se ismeretlen szó a „keresőoptimalizálás” (SEO), akkor valószínűleg arról is tudsz, hogy mindannyiunk kedvenc keresőrendszere egy olyan algoritmust (utasítássorozatot) használ a weboldalak rangorolására, ami több mint 200 összetevőből, úgynevezett „rangsorolási szignálból” áll.

Ezek közül a az egyik legfrissebb és legfontosabb a RankBrain. Hogyan kell eljárnod, ha azt szeretnéd, hogy ez a számítógépes „rangsoroló agy” szeresse a weboldaladat?

RankBrain keresőoptimalizálás lépésről lépésre

Olvasom tovább...