Kinek kell Instagram hirdetés? - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Kinek kell Instagram hirdetés?

Kinek kell Instagram hirdetés?

Szeretnéd kibővíteni kampányaidat az Instagram hirdetés lehetőségeire is? Eleged van már abból, hogy a Facebook hirdetéseidet teszed ki folyton az Instagramra? Ha szeretnéd előzetes anyagi ráfordítás nélkül megtudni, vajon megéri-e neked ez az irány,  összeszedtünk hozzá pár tippet az alábbi bejegyzésben.
Ahhoz, hogy az Instagramon hirdess, nem neked, hanem a célközönségednek kell elsősorban Instagram fiókkal rendelkeznie. Az Insta hirdetéseket a Facebook fiókod hirdetéskezelőjében tudod beállítani. Sokkal jobban jársz azonban, ha Te is csinálsz magadnak egyet, hiszen így a hirdetésed kinézetét, eredményességét, statisztikáit is nyomon tudod követni.

Mikor éri meg a cégednek egy Instagram hirdetés?

Kutatások szerint sokkal nagyobb elköteleződést mutatnak a céges hirdetések felé az Instagram felhasználók, mint a Facebook vagy Twitter követők. Hogy lehet ez?
Az Instagram táborát a Z generáció (1996–2007 között születettek) uralják. Azt a döntést, hogy mi a trendi és mi éri meg, rábízzák az általuk követett vloggerekre, bloggerekre és sztárokra. Csak akkor lépj be ebbe a világba, ha lépést tudsz tartani az aktuálisan trendi termékekkel és szolgáltatásokkal. Figyelned és reagálnod kell arra, hogy mi idejét múlt és mi az, amiből itt és most ki lehet hozni a legtöbbet. Ha van olyan terméked vagy szolgáltatásod, amivel a Z generáció igényeit ki tudod elégíteni, ne habozz létrehozni üzleti Insta fiókodat, mert valódi elkötelezett fogyasztókat szerezhetsz magadnak!

Kik láthatják még az Instagram hirdetésedet?

Bár az uralkodó osztályt a Z generáció képezi ezen a platformon, az elmúlt pár évben megnövekedett a középkorúak jelenléte is. Ez azt jelenti, hogy az X (1960–1979 között születettek), de főként az Y generáció (1980–1995 között születettek) egyre inkább beleolvadnak  az Instagram felhasználók színes táborába. A MAU 2017-es kutatása szerint 700 millió aktív felhasználója van az Instagramnak, aminek egyharmada ma már az X és Y generációból kerül ki. Megmutatkozik tehát egy új trend, ami várhatóan tovább fog növekedni az elkövetkezendő hónapokban. Építhetsz erre az egyharmadra is, amennyiben céged az X és Y generációnak kínál termékeket vagy szolgáltatást. Arra mindenképp ügyelj, hogy ha az Instán jelen vannak e korosztály képviselői, bizonyára a kreatív, színes megoldásokat részesítik előnyben. Érdemes saját hirdetéseidet is e szempontok mentén az Insta nagyközönsége elé tárni.

Kell-e neked Instagram hirdetés?

Az Instagram hirdetés iránti elköteleződés lájkokat, megosztásokat, hivatkozásokat, visszatéréseket jelent. Nyomós ok lehet még, hogy az Instagramról érkező honlap látogatók messze a legtöbb időt töltik el a weboldalakon. Figyelemre méltó továbbá, hogy a 700 millió Insta felhasználó közül 30% vásárolt már olyan terméket, amivel Instagramon találkozott.

Mielőtt kampányaidat kiterjesztenéd az Instagram világára is, érdemes végiggondolnod, hogy akarsz-e nyitni egy olyan platform felé, ahol elsősorban fotókból építkezhetsz, és ahol a felhasználók viselkedése is más, mint ahogy azt a Facebookon megszokhattad. Ha vizuálisan jól meg tudod jeleníteni a termékedet, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy nyiss az Instagram piaca felé. Itt nemcsak konverziós céllal hirdethetsz, de futótűzként népszerűsítheted márkádat, amennyiben a célcsoportodat is jól körülhatárolod. Ebben segít az Insta mögött álló Facebook rendszer, innentől pedig már csak a stratégiád és a kreativitásod szabhat határt hirdetéseid sikerességének.

A Langmár Kommunikáció csapata készséggel áll rendelkezésedre, amennyiben elakadtál az Instagram felfedezésével! Itt tanulhatsz a Facebookon túli közösségi médiaoldalakról.
 
Érdekelnek az online marketing új eszközei? Az egyik legnépszerűbb eszköz a videó. Épp a videó használatáról tartunk ingyenes előadást márciusban. Szeretettel várunk!

További bejegyzések

Blogírás ötletek hónapról hónapra

Többet hozhat a rendszeres blogírás a fizetett reklámnál, mert szakértői státuszodat építed, és lojális követőket szerezhetsz vele. Ráadásul a Google-helyezéseddel is csodát tesz, mert a keresőmotor nagyra értékeli a frissülő, releváns tartalmakat. Egyetlen feltétellel. Ha rendszeresen csinálod, és legalább 1 évig kitartasz mellette. 
 
Vállalod a kihívást? Szuper! Akkor olvasd el hozzá ötleteinket, és a cikk végén egy kis letölthető ajándékkal is kedveskedni fogunk Neked. Kíváncsi vagy, mi az? Még ne görgess oda, mert a használatához kell ez az infó is!

Blogírás (legalább) havi egyszer – 12 tématippünk

Olvasom tovább...

Brandépítés lépésről lépésre

Fontos, hogy brandépítés esetén szem előtt tartsuk: a fogyasztónknak fogalma sincs arról, mit akarunk neki mutatni. Az egy dolog, hogy mit közvetítünk magunkról, az viszont egy másik, hogy mi áll össze ebből a fogyasztónk fejében rólunk. Márpedig a márkánk elsősorban az utóbbiból épül fel. Mindenki azt akarja, hogy szeressék a brandjét. Ehhez viszont hosszú, alaposan megfontolt út vezet, amihez most összeírtuk a legfontosabb lépéseket.

A brandépítés első lépései

Olvasom tovább...

Te kivonulsz a Facebookról?

Valósággá vált minden céges Facebook oldal rémálma: az új algoritmus a személyes tartalmakat részesíti előnyben a hírfolyamokon, és nagyjából véget vet az üzleti, média és brand megjelenítéseknek. Ezentúl inkább a nagybátyád kutyáját fogod látni, és nem a legfrissebb híreket vagy a kedvenc boltod akcióit.

A legnagyobb brazil újság, a Folha februárban bejelentette, hogy ezentúl megkerüli a közösségi média titánját, és több új hírt nem posztol a Facebookra. 

Merész lépés.

De mit tegyen az, aki felépített egy jól működő céges Facebook oldalt?

Olvasom tovább...

Az online kommunikáció 5+1 trendje 2018-ban

Hogyan optimalizálható a legjobban az online kommunikáció 2018-ban? Milyen új trendeket kövess, és mi az, amire már nem érdemes túl sok időt fordítanod? Aki az online marketing világát ismeri, jól tudja, hogy ebben a szélsebesen változó üzletágban az első és legfontosabb, hogy jól informáltak legyünk. A 2018-as változásokról és előrejelzésekről alábbi összefoglalónkban olvashatsz.
 

1. Az online kommunikáció törzse: az e-mail marketing

Olvasom tovább...

Katt a gombra! Értékesítési szövegírás hatékony lezárással

Felszólítás a cselekvésre (call to action): így hívják azokat a webszövekbe „belevarrtˮ gombokat, amik nélkül az értékesítési szövegírás csupán öncélú kreatív játék lenne.
 
„Feliratkozom … letöltöm … kosárba teszem … még több infó … kifizetemˮ vagy egyéb cselekvések (akciók) nevei díszelegnek rajtuk. Meg az is előfordul, hogy a szöveg végén található, linkesített mondat vagy szókapcsolat szólít fel a szerző számára kívánatos cselekvésre.
 
Milyenek legyenek ezek a felhívások azért, hogy a célszemély valóban engedelmeskedjen és továbbkattintson?

Milyen a felszólító gombokra összpontosító értékesítési szövegírás?

Olvasom tovább...

SEO haladóknak: keresőoptimalizálás a RankBrain algoritmusra

Ha számodra se ismeretlen szó a „keresőoptimalizálás” (SEO), akkor valószínűleg arról is tudsz, hogy mindannyiunk kedvenc keresőrendszere egy olyan algoritmust (utasítássorozatot) használ a weboldalak rangorolására, ami több mint 200 összetevőből, úgynevezett „rangsorolási szignálból” áll.

Ezek közül a az egyik legfrissebb és legfontosabb a RankBrain. Hogyan kell eljárnod, ha azt szeretnéd, hogy ez a számítógépes „rangsoroló agy” szeresse a weboldaladat?

RankBrain keresőoptimalizálás lépésről lépésre

Olvasom tovább...