Szövegírás trükkök, hogy jobban tarolj a hírleveleiddel - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Szövegírás trükkök, hogy jobban tarolj a hírleveleiddel

Szövegírás trükkök, hogy jobban tarolj a hírleveleiddel

Milyen szövegírás trükkök segítségével fogalmazz a kíváncsiságot garantáltan felkeltő tárgysorokat hírleveleidhez? 
 
Ha ismersz néhány jól működő fogást, máris közelebb fogsz járni a célodhoz: ahhoz, hogy az emailedet egyáltalán megnyissák, és fáradságos szövegírói munkát eredménye ne a levélszemétben landoljon olvasatlanul.

5 tárgysorsablon, amivel gyerekjáték a sikeres szövegírás

Nemhiába a legjobban konvertáló, vagyis a befektetést profitra átváltó marketingcsatorna a hírlevél. Hiszen azonos erőbefektetéssel, egy kattintással küldhetsz ki belőle 10-et vagy 10 000-et, és a nagy számok törvénye Neked fog dolgozni akkor is, ha a tartalma nem éppen a szövegírás csúcsa. 
 
Egyetlen feltétellel: hogy egyáltalán megnyissák. Ehhez pedig olyan tárgysor kell, ami garantáltan felkelti a kíváncsiságot.  De vajon van ilyen?
 
Ha az alábbi 5 sablon valamelyikét használod ahhoz, hogy megírd, azzal legalábbis javítani fogod a megnyitási arányt:
 

1. Kérdést tartalmazó tárgysorok

Miért ujjong örömében az agy, ha kédést lát? Mert rögtön elemében érzi magát, hiszen pontosan arra jött létre, hogy reggeltől estig problémákat oldjon meg. 
 
Egy jól megfogalmazott kérdés ellenállhatatlan, és sokkal jobban megragadja a figyelmünket, mint az előregyártott válaszok.
 
Használd ki ezt a hatást olyan tárgysorokkal, mint például ezek: 
 
Mennyit keres a világ tíz legjobban fizetett topmodellje?
 
Arcformád árulkodik jellemedről – neked kerek, ovális vagy szögletes?
 
A remény hal meg utoljára?
 
Magázódnál a Facebookon?
 
Miért fontos a jó megjelenés az üzleti életben?

 

2. Problémaorientált tárgysorok

Van egy rossz hírem: senkit sem érdekel, hogy Te éppen mit adsz el, vagy a céged hányban alakult. De van egy dolog, ami felkeléstől lefekvésig és azon is túl folyamatosan érdekli az embereket. Mégpedig: önmaguk és a saját problémáik.
 
Kapcsolódj be a címzettnek ebbe az önmagával folytatott beszélgetésébe úgy, hogy a tárgysoroddal eltalálod a problémáját – és sodord tovább ugyanazzal a lendülettel, egy szuszra a felkínált megoldás felé.
 
Példák:
 
A legveszélyesebb fogyókúra tévhitek
 
Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka
 
Így  éri meg rövid távon marketingezni
 
Megnyílt az út a több százezres passzív jövedelemhez

 

3. Előnnyel kecsegtető tárgysorok

Két pont között a legrövidebb út! 
 
Sokszor nem az álmodozó kreatívok lila agymenései hozzák a legjobban a mérhető eredményeket, hanem az, ha egyszerűen és érhetően beírod a tárgysorba a terméked vagy a szolgáltatásod legerősebb előnyét.
 
Számszerűsítsd, konkretizáld, és/vagy említsd azt is, hogy milyen érzést nyújtana számára a megoldás! 
 
Öt másodperces teszt: tudsz olyan mondatot írni, amit akkor kiáltanál a címzettnek, ha azt látnád, hogy épp a peronon szalad a vonat után? Mert manapság ennyire elfoglalt, minden idegszálukkal másfelé forduló emberekhez íródnak az emailek is.
 
Milyen előny állítaná meg útjából?
 

4. Napi aktualitásokat kihasználó tárgysorok

Nyugodtan lehet fanyalogni, de azért használd ki! Lehet, hogy nem rajongsz a napi bulvártémákért, aktualitásokért, ám ez még nem ok arra, hogy bevételtől ess el. Például ha van olyan híresség, aki egy friss hír szerint azzal a problémával küzd, amivel a célcsoportod, akkor arra gyorsan csapj le, mert imádni fogják az olvasóid.
 
Ilyenszerű tárgysorokra gondolok, mint:
 
Lady Gaga arcpirító szerelései

Norbi felháborodott
 
Bunda ismét a 7. adásban?

 

5. Számok a tárgysorban

 
Az első tippben, a kérdést használó tárgysorok kapcsán már érintettem ezt az elvet: az aszimmetrikus, a páratlan és a befejezetlen arra készteti az elmét, hogy bevonódjon a „cselekménybe”. Ezért működnek jól a mesékből is ismert, sarkalatos páratlan számok (3, 7, 101), de az átgondoltságot és megbízhatóságot sugalló kerek számjegyek is (10). Ráadásul a lista mindig sokkal könnyebb, gyorsabb olvasmányt ígér, mint az ömlesztett leírás.
 
Hogyan használd ki tárgysoraiban a számok erejét? Lehete például benne 3 lépés, 5 módszer, 7 kulcs vagy 9 technika – mint ebben az 5 tippet tartalmazó cikkben is, aminek most a végére értél! :)
 
Több email-marketinges tippre vágysz? Gyere el az ingyenes előadásra, hogy megtudd, mit jelent az ütős szövegírás a hírlevelezésben!

 

További bejegyzések

Blogírás ötletek hónapról hónapra

Többet hozhat a rendszeres blogírás a fizetett reklámnál, mert szakértői státuszodat építed, és lojális követőket szerezhetsz vele. Ráadásul a Google-helyezéseddel is csodát tesz, mert a keresőmotor nagyra értékeli a frissülő, releváns tartalmakat. Egyetlen feltétellel. Ha rendszeresen csinálod, és legalább 1 évig kitartasz mellette. 
 
Vállalod a kihívást? Szuper! Akkor olvasd el hozzá ötleteinket, és a cikk végén egy kis letölthető ajándékkal is kedveskedni fogunk Neked. Kíváncsi vagy, mi az? Még ne görgess oda, mert a használatához kell ez az infó is!

Blogírás (legalább) havi egyszer – 12 tématippünk

Olvasom tovább...

Brandépítés lépésről lépésre

Fontos, hogy brandépítés esetén szem előtt tartsuk: a fogyasztónknak fogalma sincs arról, mit akarunk neki mutatni. Az egy dolog, hogy mit közvetítünk magunkról, az viszont egy másik, hogy mi áll össze ebből a fogyasztónk fejében rólunk. Márpedig a márkánk elsősorban az utóbbiból épül fel. Mindenki azt akarja, hogy szeressék a brandjét. Ehhez viszont hosszú, alaposan megfontolt út vezet, amihez most összeírtuk a legfontosabb lépéseket.

A brandépítés első lépései

Olvasom tovább...

Te kivonulsz a Facebookról?

Valósággá vált minden céges Facebook oldal rémálma: az új algoritmus a személyes tartalmakat részesíti előnyben a hírfolyamokon, és nagyjából véget vet az üzleti, média és brand megjelenítéseknek. Ezentúl inkább a nagybátyád kutyáját fogod látni, és nem a legfrissebb híreket vagy a kedvenc boltod akcióit.

A legnagyobb brazil újság, a Folha februárban bejelentette, hogy ezentúl megkerüli a közösségi média titánját, és több új hírt nem posztol a Facebookra. 

Merész lépés.

De mit tegyen az, aki felépített egy jól működő céges Facebook oldalt?

Olvasom tovább...

Kinek kell Instagram hirdetés?

Szeretnéd kibővíteni kampányaidat az Instagram hirdetés lehetőségeire is? Eleged van már abból, hogy a Facebook hirdetéseidet teszed ki folyton az Instagramra? Ha szeretnéd előzetes anyagi ráfordítás nélkül megtudni, vajon megéri-e neked ez az irány,  összeszedtünk hozzá pár tippet az alábbi bejegyzésben.
Ahhoz, hogy az Instagramon hirdess, nem neked, hanem a célközönségednek kell elsősorban Instagram fiókkal rendelkeznie. Az Insta hirdetéseket a Facebook fiókod hirdetéskezelőjében tudod beállítani. Sokkal jobban jársz azonban, ha Te is csinálsz magadnak egyet, hiszen így a hirdetésed kinézetét, eredményességét, statisztikáit is nyomon tudod követni.

Mikor éri meg a cégednek egy Instagram hirdetés?

Olvasom tovább...

Az online kommunikáció 5+1 trendje 2018-ban

Hogyan optimalizálható a legjobban az online kommunikáció 2018-ban? Milyen új trendeket kövess, és mi az, amire már nem érdemes túl sok időt fordítanod? Aki az online marketing világát ismeri, jól tudja, hogy ebben a szélsebesen változó üzletágban az első és legfontosabb, hogy jól informáltak legyünk. A 2018-as változásokról és előrejelzésekről alábbi összefoglalónkban olvashatsz.
 

1. Az online kommunikáció törzse: az e-mail marketing

Olvasom tovább...

Katt a gombra! Értékesítési szövegírás hatékony lezárással

Felszólítás a cselekvésre (call to action): így hívják azokat a webszövekbe „belevarrtˮ gombokat, amik nélkül az értékesítési szövegírás csupán öncélú kreatív játék lenne.
 
„Feliratkozom … letöltöm … kosárba teszem … még több infó … kifizetemˮ vagy egyéb cselekvések (akciók) nevei díszelegnek rajtuk. Meg az is előfordul, hogy a szöveg végén található, linkesített mondat vagy szókapcsolat szólít fel a szerző számára kívánatos cselekvésre.
 
Milyenek legyenek ezek a felhívások azért, hogy a célszemély valóban engedelmeskedjen és továbbkattintson?

Milyen a felszólító gombokra összpontosító értékesítési szövegírás?

Olvasom tovább...