Ettől döglik a légy: az ütős értékesítési szöveg alapfogásai - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Ettől döglik a légy: az ütős értékesítési szöveg alapfogásai

Ettől döglik a légy: az ütős értékesítési szöveg alapfogásai

Nem titok: bizalomépítő elemeket rejtünk el a szövegben, és vásárlásra ösztönző módszereket alkalmazunk, mindahányszor az a feladat, hogy a megrendelőnk számára megszülessen a tökéletesen hatékony értékesítési szöveg.

Ami titok, azt nem itt fogjuk elárulni, de tudásunkból adunk egy jókora szeletet, ha kéred. :)

Fülön csíp! Az értékesítési szöveg 3 alapfűszere

A recept úgy kezdődik, hogy vegyél egy dögunalmas értékesítési szöveget, és szórd meg jól a következőkkel:

1. Vágykeltő mondatok

Nem árt, ha említed a célpiacodnak, hogy különleges kiválasztási eljárás nyomán esett rájuk a választás (pl. ez az akció csak az ő szűkebb foglalkozási csoportjuknak szól), és ők az elsők, akik ezt a rövid ideig érvényes ajánlatot kapják.

Általuk nagyra becsült, nemzetközi piacvezető személyiségek ismerik és használják az általad ajánlott megoldást, de ezt egyelőre itt és most csak Te tudod nyújtani. 

Ha nem élnek a lehetőséggel, könnyen csatát veszthetnek az általuk legjobban gyűlölt versenytárssal szemben, ám a készleted nem tart örökké: csak azokat fogod tudni kiszolgálni, akik gyorsan döntenek.

A végén pedig hangsúlyozd, hogy mennyire megkönnyítetted számukra a rendelést. Ideális esetben ezáltal elérhető az úgynevezett „szövegírási csúszdahatás”, amiről részletesebben itt írtunk.

2. Bevált varázsszavak

Íme a lista: KÖNNYŰ, INGYENES, GYORS, GARANTÁLT, MOST és TE.

Használd minél gyakrabban ezeket az értékesítési szöveg során. Például ami a Te/Én arány illet, arra kell törekedned, hogy háromszor olyan gyakran beszélj az olvasódról, mint saját magadról.

Az is fontos, hogy hangsúlyozd, a megoldás karnyújtásnyira/kattintásnyira van (könnyű, gyors és ingyenes), sőt biztosan működik is (garantált), hiszen olyan embereknek próbálsz eladni a neten, akikkel szemtől szemben sohasem találkoztál.

3. Figyelemfenntartó fogások

Egy szuszra nem lehet mindent elmondani. De hogyan érd el azt, hogy egy hosszabb szöveg során fenntartsd az érdeklődést, és egyik rövid bekezdésről a másikra vezesd az olvasódat az értékesítési szöveg során?

Alkalmazz ilyen átkötéseket a blogcikkedben, hírleveledben, hogy fenntartsd az érdeklődést: „de ez még nem minden”, „és itt az ok, amiért még jobban megéri…”, vagy „itt van még 5 jó indok, hogy feliratkozz/rendelj/érdeklődj (lapozz tovább)”!

Egyszerűnek tűnik, pedig nagy hasznot hozhat ez a fogás is: lépten-nyomon visszautalni arra, hogy az Olvasód figyelmére folyamatosan számítasz, és a szövegedben még csak most jön a java (a VÁSÁRLÁS gombra kattintás).

És most a vizsgakérdés: Te vajon jól figyeltél már az elején? 

Bizalomépítő titkokat emlegettem, és azt mondtam, hogy ezekkel még jobban felturbózhatod az eladást. Kattints ide, ha szeretnéd profiktól ellesni az ütős értékesítési szöveg csínját-bínját!

További bejegyzések

Térj a tárgyra! Értékesítési szöveg profi lezárással

Kerülgetik a forró kását, misztikus-varázsolós szövegeket írnak, de az értékesítési szöveg nem erről szól. Az amatőröket onnan ismered fel, hogy sokat köntörfalaznak, amíg a tárgyra térnek, és közben szép lassan elveszítik az Olvasót.

Élére kell állítani a kérdést, mert túl kevés az időd arra, hogy olyanokhoz beszélj, akiknek nincs pénzük a vásárlásra, nem döntőképesek, vagy csak a piacot tesztelik. 

Szép számmal akadnak olyanok is, akik tőled szeretnének ingyen infóhoz jutni a szakterületről, hogy aztán, ha már alaposan kioktattad őket, egy másik értékesítőtől vásároljanak. A legrosszabb rémálmodban se forduljon elő ilyen! 

Mi kell hozzá, hogy ne félszeg puhatolózás legyen az értékesítés – akár élőben történik, akár szöveg által, írásban?

Értékesítési szöveg tippek a sikeres lezáráshoz

Olvasom tovább...

A 404-es hibaoldal, amitől vonzó lesz az online kommunikációd

Mikor meglátogatsz egy számodra érdekes weboldalt, biztosan téged sem dob fel, ha nem működik egy link vagy maga az URL cím rossz. Inkább feladod, és kattintasz tovább. Miért lenne ez másképp, ha a saját weboldaladról van szó? Hogyan teheti vonzóbbá az online kommunikációd egy 404-es hibaoldal?

Így tedd egyedivé: design ötletek a 404-es hibaoldalhoz

Olvasom tovább...

Szövegírás ötparancsolat az ütős promólevélhez

Ha a szövegírás leghatékonyabb műfaját keresed, akkor a promólevéllel máris megtaláltad. 

Múlt heti cikkemben olvashattál néhány tárgysorötletet, ami a megnyitást garantálja. Ehhez teszek most hozzá még 3 tippet a tárgysor kapcsán és 4 tanácsot, ami a leveledet még olvasmányosabbá varázsolja. 

Hírleveles szövegírás öt egyszerű lépésben

Olvasom tovább...

Szövegírás trükkök, hogy jobban tarolj a hírleveleiddel

Milyen szövegírás trükkök segítségével fogalmazz a kíváncsiságot garantáltan felkeltő tárgysorokat hírleveleidhez? 
 
Ha ismersz néhány jól működő fogást, máris közelebb fogsz járni a célodhoz: ahhoz, hogy az emailedet egyáltalán megnyissák, és fáradságos szövegírói munkát eredménye ne a levélszemétben landoljon olvasatlanul.

5 tárgysorsablon, amivel gyerekjáték a sikeres szövegírás

Olvasom tovább...