Hogyan fejlődhetsz a szövegírás terén könnyedén? - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Hogyan fejlődhetsz a szövegírás terén könnyedén?

Hogyan fejlődhetsz a szövegírás terén könnyedén?

Brian Tracy azt tanácsolja: nyeld le a békát reggelire! Más szóval: kezdd a napot azzal a teendővel, amit a legszívesebben elhanyagolnál. Érvényes ez a tanács bármilyen területre, amin éppen fejlődni szeretnél, így a szövegírás kapcsán is. De ahhoz, hogy megfogadd, másképpen kell beosztanod az idődet, mint azt a megrögzült rossz szokások diktálják.

Így oszd be az idődet, hogy jobban menjen a szövegírás

Korábban itt írtunk arról, hogy milyen hasznos lehet a szakértői státuszod felépítése érdekében a szövegírás.

Igen ám, de hogyan és mikor képezd magad egy ilyen „egzotikus” területen, amikor ki sem látszol a teendőkből? Tanácsom szembemegy azokkal a reflexekkel, amik egyébként az időbeosztásunkat irányítják. Lényege: ha villámgyorsan szeretnél fejlődni bármilyen területen, akkor kezdd tanulással a hetet!

Hogy is szokott ez lenni egyébként? Általában a hétfő egy hosszú, unalmas meetinggel kezdődik, amin a kollégák ásítozva megosztják egymással gondjukat-bajukat, és csak sorolják egymásnak a megoldásra váró problémákat.

A másik szokásos hétindító ballépés, hogy nekigyürkőzünk, és azt mondjuk, na most megoldunk mindent, ami csütörtök óta elromlott, mert pénteken és a hétvégén már senki nem javította meg.

Legyél okosabb, mint a többiek

Ezek mind olyan visszahúzó szokások, amik helyett sokkal jobban teszed, ha friss fejjel, a hétvégi lazítás után 1-2 óra tanulással indítod a hetet. Még mielőtt a figyelmed százezer irányba kalandozna, és rád támadnának a mindenféle – vélt vagy valós – hét eleji sürgősségek, tiszta fejjel nézd át a tudásanyagot arról a témáról, amit arra a hétre kijelöltél magadnak!

Meglátod: ez a valódi prioritás és nem mások teendőlistáinak ritkítása meg az örökös tűzoltás. Ha már a hét elejét rögtön önképzésnek szenteled, hamarosan annyi ötleted lesz, hogy szinte nem is jut majd időd az összesre, ettől feltöltődsz energiával, és (nem) mellékesen egyre több tudás lesz a cégben – a legértékesebb tőke, amire szert tehetsz.

Hogyan használhatod még ki a hétfő reggeleket kreatív munkára?

Néhány gyors tipp:

  • ötletelj közösen a kollégákkal (ehhez 3-4 friss és elkötelezett ember ideális)
  • ha a cégben mindenki folyamatosan tanul, ami a fejlődés alapfeltétele, ilyenkor beszámolhat saját témaköréről a kollégáknak, és ezzel megsokszorozzátok a hatásfokot
  • ne a problémákra koncentráljatok, hanem a célokra, fejlődési lehetőségekre, és ha ezeken tartjátok a szemeteket, akkor látni fogjátok, hogy menetközben megoldódnak a problémák is!

Próbáld ki, milyen tanulással és ötleteléssel kezdeni a hetet! Egészen más lesz a hangulat, azt garantálom. 

Szívesen fejlesztenéd üzleti kommunikációdat, de nem tudod, honnan indulj?
Kezdd itt a tanulást a szövegírás témában ezzel az ajándék e-bookkal!

További bejegyzések

Fordítsd hasznodra a nyarat! Marketing eszközök uborkaszezon idejére

Ütős marketing eszközök nélkül nem a kellemes hőmérsékleten, hanem a bevételeden fogod érezni, hogy vééégre itt a nyár. Számolod a napokat, hogy szabadságra mehess, de közben, úgy ahogy van, kihagynád az uborkaszezont? Lassan a testtel, mert némi marketinges tudással felpezsdítheted a legforróbb hónapokat is!

Marketing eszközök, amikkel nyáron is mehet az eladás

Olvasom tovább...

Végre a Te vállalkozásod is élvezheti az Instagram előnyeit

Az Instagram fejlesztői újabb ötletekkel álltak elő, hogy minél hatékonyabban tudj kommunikálni a leendő és a meglévő ügyfeleiddel. 

Mivel mostanra szinte nemzedéki hovatartozástól függetlenül mindennapi életünk részévé vált a közösségi média, népszerűséged növeléséhez elkerülhetetlen, hogy Te is jelen legyél általa az online világban, és folyamatosan kommunikálj a vevőiddel. 

Az Instagram segít, hogy legszebb fényében mutasd be portékádat

Olvasom tovább...

15+1 tartalommarketing tipp a sikeres vállalkozáshoz

Tartalommarketing: lehet, hogy sokszor hallottad már a szót, de még nincs pontos fogalmad arról, hogy mi az, és hogyan alkalmazd. Szeretnél hatásosabban kommunikálni a jelenlegi és a reménybeli ügyfeleiddel? Ha igen, akkor máris fejest ugrottál a témába. Olvass tovább!

Tartalommarketing fogások, amiktől profithozó tornádóövezet lesz a nyár

Olvasom tovább...

Hatékony üzleti kommunikáció nyári időszámítás szerint is

Az üzleti kommunikáció terén sosincs megállás. Azt gondolnád, ha itt a nyár, és az ügyfeleid nyaralni mentek, akkor itt az ideje annak is, hogy hátradőlj, és élvezd a napsütést. De a vevőkkel folytatott kommunikáció ilyenkor se állhat le, sőt hasznosabb lehet, mint bármikor. 

Következetes üzleti kommunikáció, de könnyedebb témákról

Olvasom tovább...

A legújabb Facebook képméretek: 2018 – puskázz innen!

Az optimális Facebook képméreteket keresed? Aktualizáltuk a képméretek listáját, hogy 2018-ban is vonzó és figyelemfelkeltő posztokkal és hirdetésekkel öregbítsd a hírneved.

A Facebookon ugyanis nem elég végtelenül kreatívnak lenni: ha nem veszed figyelembe az ajánlott feltöltési méreteket, könnyen értelmezhetetlenné válik a kép. Ezeket a méreteket ráadásul nehéz nyomon követni, mivel a követelmények a kép típusától függően változnak, és maguk ajánlások is gyakran frissülnek (évente akár többször is).

Ezeket a méreteket használd, ha tökéletes Facebook posztot, hirdetést akarsz

Olvasom tovább...