Újdonság az üzleti kommunikációban: Instagram Stories - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Újdonság az üzleti kommunikációban: Instagram Stories

Újdonság az üzleti kommunikációban: Instagram Stories

Talán nem túlzás azt állítani, hogy 2016-ban ez egyik legnagyobb újítás a közösségi média bugyraiban az Instagram Stories bevezetése volt. Ezzel a lépéssel az Instagram beépítette a Snapchetet a saját alkalmazásába. 
Ismered? Elmondjuk, miért érdemes használnod.

Meséld el a saját történeted az Instagrammon!

2017 a történetmesélés éve és a hatékonyságé is. A legtöbb embernek nincs ideje hosszú monológok olvasására mások életéről, ugyanakkor szívesen néznek szépen elkészített képeket.
Egy jó kép bemutat egy történetet, elmeséli a látógatónak, hogy miért éppen ezt a pillanatot ragadtad ki és osztod meg vele.
 
Az Instagram Stories kiválóan alkalmas arra, hogy elmeséld követőidnek a saját történetedet, anélkül, hogy Ő az túl soknak érezné. Soha nem lehet szájbarágós, nem bonyolult és nem erőlteti rá a kép látogatójára a Te, saját véleményedet. Azért készíted a képet, hogy beindítsd az Ő fantáziáját.
 

3 tipp, hogy miért érdemes az Instagram Storiest használnod

1.     Nagyobb láthatóság
 
Előzd meg versenytársaidat, és kezdd el mihamarabb megosztani történeteidet. Minél kevesebben használják követőid ismerősei közül ezt a funkciót, annál előkelőbb helyen találod magad.
 
2.     Nem lesz „túl sok”
 
Ahhoz, hogy aktívan jelen legyél a közösségi médiában, érdemes legalább naponta egy posztod elkészítened. Előfordulhat azonban, hogy a napi több poszt zavarhatja az embereket.
Remekül kivédheted ezt a kellemetlen helyzetet az Instagram Stories használatával.
 
3.     Tudatosan építheted fel a tartalmakat
 
Tegyük fel, hogy gasztro blogot vezetsz. Kiemelt helyzetben vagy, hiszen képekkel és szöveggel egyaránt eléred olvasóidat. Viszont még esetedben sem lesz elég, ha csak feltöltöd a képet és leírod a receptet.
 
Ugyanakkor, ha végig vezeted követőidet a sütés teljes folyamatán, máris többet adtál nekik, mint a konkurenciád. Az utolsó képen/videón pedig tüntesd fel, hogy a részletes receptet megtalálják a blogodon. Kész is a siker receptje. smiley
 
 
Ha nem csak a képekkel szeretnél versenyelőnyhöz jutni hanem a másik nagyágyút a videómarketinget is kitanulnád, nézd meg legújabb online tanfolyamunkat!

 

További bejegyzések

Fordítsd hasznodra a nyarat! Marketing eszközök uborkaszezon idejére

Ütős marketing eszközök nélkül nem a kellemes hőmérsékleten, hanem a bevételeden fogod érezni, hogy vééégre itt a nyár. Számolod a napokat, hogy szabadságra mehess, de közben, úgy ahogy van, kihagynád az uborkaszezont? Lassan a testtel, mert némi marketinges tudással felpezsdítheted a legforróbb hónapokat is!

Marketing eszközök, amikkel nyáron is mehet az eladás

Olvasom tovább...

Végre a Te vállalkozásod is élvezheti az Instagram előnyeit

Az Instagram fejlesztői újabb ötletekkel álltak elő, hogy minél hatékonyabban tudj kommunikálni a leendő és a meglévő ügyfeleiddel. 

Mivel mostanra szinte nemzedéki hovatartozástól függetlenül mindennapi életünk részévé vált a közösségi média, népszerűséged növeléséhez elkerülhetetlen, hogy Te is jelen legyél általa az online világban, és folyamatosan kommunikálj a vevőiddel. 

Az Instagram segít, hogy legszebb fényében mutasd be portékádat

Olvasom tovább...

15+1 tartalommarketing tipp a sikeres vállalkozáshoz

Tartalommarketing: lehet, hogy sokszor hallottad már a szót, de még nincs pontos fogalmad arról, hogy mi az, és hogyan alkalmazd. Szeretnél hatásosabban kommunikálni a jelenlegi és a reménybeli ügyfeleiddel? Ha igen, akkor máris fejest ugrottál a témába. Olvass tovább!

Tartalommarketing fogások, amiktől profithozó tornádóövezet lesz a nyár

Olvasom tovább...

Hatékony üzleti kommunikáció nyári időszámítás szerint is

Az üzleti kommunikáció terén sosincs megállás. Azt gondolnád, ha itt a nyár, és az ügyfeleid nyaralni mentek, akkor itt az ideje annak is, hogy hátradőlj, és élvezd a napsütést. De a vevőkkel folytatott kommunikáció ilyenkor se állhat le, sőt hasznosabb lehet, mint bármikor. 

Következetes üzleti kommunikáció, de könnyedebb témákról

Olvasom tovább...

A legújabb Facebook képméretek: 2018 – puskázz innen!

Az optimális Facebook képméreteket keresed? Aktualizáltuk a képméretek listáját, hogy 2018-ban is vonzó és figyelemfelkeltő posztokkal és hirdetésekkel öregbítsd a hírneved.

A Facebookon ugyanis nem elég végtelenül kreatívnak lenni: ha nem veszed figyelembe az ajánlott feltöltési méreteket, könnyen értelmezhetetlenné válik a kép. Ezeket a méreteket ráadásul nehéz nyomon követni, mivel a követelmények a kép típusától függően változnak, és maguk ajánlások is gyakran frissülnek (évente akár többször is).

Ezeket a méreteket használd, ha tökéletes Facebook posztot, hirdetést akarsz

Olvasom tovább...