A Facebook szerepe az amerikai elnökválasztásban - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

A Facebook szerepe az amerikai elnökválasztásban

A Facebook szerepe az amerikai elnökválasztásban

Van benned kétely a közösségi média erejét illetően? Mondtál már olyasmit, hogy „a  Facebook csak a hülyegyerekek játszótere”? Ha a válaszod igen, akkor ideje nézőpontot váltani. Mutatjuk, mekkora erőforrást jelenthet a Facebook, nézzük meg az amerikai elnökválasztás példáján.

Az amerikai elnökválasztáson a nagy tévécsatornák és a befolyásos lapok olyan egységben álltak Hillary Clinton mellett, hogy aligha lehetett kérdés, ki lesz az USA 45. elnöke. Az eredmény óriási meglepetést hozott. Donald Trumpot a Facebook választotta meg.
Clinton megnyerte a tévécsatornákat, a rádióadókat, a nagy lapokat, Trump megnyerte az üzenőfalakat. Azt már tudjuk, melyik számított többet.

A Facebook lenyomja a hagyományos médiát

A legnagyobb amerikai tévécsatornákon naponta jelentek meg hírneves szakértők, akik minden nap elmondták, hogy Trump alkalmatlan és esélytelen. 
Rengeteg világsztár győzködte az amerikaiakat, hogy Clintonra szavazzanak, de legalábbis ne Trumpra...

Mi lett mindennek a következménye?
A Facebook lenyomta a tévét, lenyomta a nagy példányszámú lapokat, lenyomta a rádióadókat, lenyomta a sztárokat.

Facebook tanulságok magyar vállalkozóknak
Egy parázsló, személyeskedésbe hajló, szokatlanul vad elnökválasztási kampány kimenetelét a Facebook döntötte el. Az utólagos kutatások arra derítettek fényt, hogy az emberek egyre nagyobb része informálódik elsősorban a Facebookról, és az ismerőseik által megosztott híreknek jobban hisznek, mint a fizetett hirdetéseknek.
A Facebookra feltett posztodat néhány óra alatt tízezrek olvashatják el, és még aznap tucatnyi ügyfeled lehet.

Ahhoz, hogy a közösségi médiát elkezd használni, nincs szükséged hatalmas költségvetésre, kapcsolatrendszerre, nem kell lobbiznod, embereket lekötelezned vagy megvenned. Most azonnal elkezdheted. Itt tényleg demokrácia van: rád ugyanazok a szabályok érvényesek, mint bárki másra.

Ha le tudsz ülni a Facebook elé, hogy tartalmat ossz meg, nem vagy félkarú óriás. Ha tudod, hogyan lehet jól használni a közösségi médiát, nem vagy hátrányban azokkal szemben sem, akik vagyonokat költenek el hónapról hónapra, hogy jelenlétet vásároljanak a médiában.

Ha még mindig kételkedsz abban, hogy számít-e a Facebook, kérdezd meg Hillary Clintont. Írj neki, nyugodtan. Válaszolni fog. Van bőven szabadideje.

Szeretnél többet tanulni online kommunikáció témában? Gyere el a következő ingyenes előadásunkra: Hogyan használd bevételszerzésre a videomegosztó portálokat? 

További bejegyzések

Hatékony üzleti kommunikáció nyári időszámítás szerint is

Az üzleti kommunikáció terén sosincs megállás. Azt gondolnád, ha itt a nyár, és az ügyfeleid nyaralni mentek, akkor itt az ideje annak is, hogy hátradőlj, és élvezd a napsütést. De a vevőkkel folytatott kommunikáció ilyenkor se állhat le, sőt hasznosabb lehet, mint bármikor. 

Következetes üzleti kommunikáció, de könnyedebb témákról

Olvasom tovább...

A legújabb Facebook képméretek: 2018 – puskázz innen!

Az optimális Facebook képméreteket keresed? Aktualizáltuk a képméretek listáját, hogy 2018-ban is vonzó és figyelemfelkeltő posztokkal és hirdetésekkel öregbítsd a hírneved.

A Facebookon ugyanis nem elég végtelenül kreatívnak lenni: ha nem veszed figyelembe az ajánlott feltöltési méreteket, könnyen értelmezhetetlenné válik a kép. Ezeket a méreteket ráadásul nehéz nyomon követni, mivel a követelmények a kép típusától függően változnak, és maguk ajánlások is gyakran frissülnek (évente akár többször is).

Ezeket a méreteket használd, ha tökéletes Facebook posztot, hirdetést akarsz

Olvasom tovább...

Könnyed szövegírás 3 egyszerű lépésben

A szövegírás sokak számára valóságos küzdelem. Miről írjak? Hogyan írjam meg? Mi legyen benne? Sokszor az üres monitor előtt várunk az isteni szikrára. Aztán beindul a fantázia, és mire észbe kapunk, valami igazán nagyszerű szöveg a végeredmény. Ami érdekes, izgalmas, és elad. Mi kell ahhoz, hogy mindig így menjen?

Hogyan indul be a sikeres szövegírás?

Olvasom tovább...

Hogyan segíts dönteni? Neuro marketingterv a sikeres eladáshoz

Ha a marketingterv műfajára gondolunk, annak célja az, hogy segítsünk az ügyfélnek dönteni. Méghozzá nem akárhogy, hanem ugye „jól”: a vásárlás mellett. Ehhez érdemes a neuro marketingterv fogásait használnod. 

De mi is ez a neuro… izé? Az agykutatás eredményeit a marketing gyakorlatába beépítő módszer. Ezt azonban csak a pontosság kedvéért. Amit igazán érdemes tudnod róla, az most jön.

A neuro marketingterv 4 alapfogása

Olvasom tovább...

Adok vagy kapok? A tartalommarketing dilemmája

Ajándékozni vagy sem: a tudásod díjmentes felkínálását szorgalmazó tartalommarketing nagy kérdését vajon hogyan lehetne úgy megválaszolni, hogy kecske és káposzta szempontja egyaránt rendben legyen? 

Könnyen eldöntheted, hogy mikor mit és mennyit adj oda ingyen, és miért kérj pénzt, ha elolvasod a 2x3-as szabályt alább.

Mehet a tartalommarketing! Ne fukarkodj a tudásoddal, ha...

Olvasom tovább...