Hasznos applikációk, hogy ne maradj le semmiről - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Hasznos applikációk, hogy ne maradj le semmiről

Hasznos applikációk, hogy ne maradj le semmiről

Az életben manapság nincs megállás, de a folyamatos mozgás könnyedsége ezekkel a hasznos applikációkkal számodra garantált lesz. 

Szó szerint és képletesen, a gondolataid szintjén is könnyebben mozgásban maradsz, ha igénybe veszed az online kommunikáció segítségét, közelebbről pedig a következő három applikációt.

Mindent elérhetővé tevő, hasznos applikációk

Ha egyetlen szóban kellene összefoglalni a mai kor lényegét, akkor az összekapcsoltság lenne a legjobb kifejezés. Ez az a tényező, ami elvárássá teszi velünk szemben a minden eddiginél nagyobb gyorsaságot.

 1. Viber – ha gyorsan és ingyen akarsz kommunikálni

A hasznos applikációkról szóló sorozatunk újabb darabját a Viber mobilalkalmazás nyitja, amelynek segítségével üzeneteket küldhetsz más Viber-felhasználóknak, illetve hívást kezdeményezhetsz velük – ingyen. Ha nincs időd vagy kedved üzenetet pötyögni, rá is mondhatod 30 másodperces hangüzenet formájában a gondolataidat. 

Használat közben sokaknak stabilabbnak tűnt, mint a Skype. Emellett könnyű vele csoportokat csinálni, amelyekben akár üzenetek, akár képek formájában mindenkihez gyorsan eljut az infó.

2. BKK futár – ajtótól ajtóig visz a legrövidebb idő alatt

Ez az ingyenes utazástervező szolgáltatás valós idejű útvonaltervezést tesz lehetővé, valamint térképes járműmegjelenítésre is alkalmas. 

A hasznos applikációk fejlesztői ez esetben az összes felszíni tömegközlekedési járművet informatikai hálózatba kapcsolták, és műholdas megfigyeléssel látták el. Az eredmény: akadálymentes útvonaltervezés a járművek helyzetének valós idejű megjelenítése által.
 
Hiszen  ki mondhatja el magáról, hogy igazán kiismeri magát a szinte naponta változó budapesti közlekedésben? Ez az alkalmazás levezeti nekünk, hogy miről mire kell átszállnunk ahhoz, hogy eljussunk oda, ahova szeretnénk. A járatokra rákattintva megjeleníti a megállóhelyek nevét, valamint térkép segítségével megmutatja az útvonalat is.

3. Google fordító – két nyelv között a legrövidebb út

Gyors fordítási segítséget nyújt minden helyzetben – akár offline módban is. Azért érdemes más hasznos applikációkkal szemben ezt választani, mert olyan helyzetben is segít a nyelvi tájékozódásban, ha éppen nem áll rendelkezésre az internet, vagy külföldi utazáskor költséges lenne a folyamatos használata.
 
Nyilván nem arra találták ki, hogy a szaktolmácsokat helyettesítse, vagy kisregényeket olvassunk vele idegen nyelveken. Ezt azonban gyorsasága és rugalmassága hétköznapi helyzetekben bőségesen kárpótolja, hiszen hangalapú és grafikus keresést egyaránt működtet. Így a lefotózott nyomtatott szöveget digitalizálja és lefordítja.
 
Mellesleg ezáltal offline szöveget is könnyen lehet digitalizálni és e-mailben elküldeni néhány perc alatt, ami rengeteg időt spórol meg akkor, ha dokumentumokat kellene bepötyögni a gépbe.

Hasznos applikációk versenye

Sorozatunkban továbbra is tesztelni fogjuk a legnagyobb segítséget nyújtó mobilalkalmazásokat, illetve saját hektikus életünkből merítünk tippeket az ajánláshoz.

Te milyen hasznos applikációkat használsz? Oszd meg hozzászólásban olvasóinkkal a tippjeidet, ha van kedved ma valami jót tenni! :)

További bejegyzések

Offline üzleti kommunikáció a sikeres kapcsolatépítéshez

Közeledik az ünnepi szezon: remek alkalom kimozdulni, és az üzleti kommunikáció offline frontvonalán beerősíteni a kapcsolatépítést. Egymást érik ilyenkor a karácsonyi és évzáró partik, különféle rendezvények, amiken Neked is érdemes névjegyeddel és széles mosollyal felfegyverkezve részt venned. 
 
Ki tudja, talán éppen egy ilyen alkalom hozza majd a 2018-as év legszuperebb ügyfelét vagy stratégiai partnerét számodra – de csak ha az alábbi kapcsolatépítési tippjeink közül minél többet bevezetsz idén a gyakorlatodba.

Üzleti kommunikáció szemtől szemben: 7 tipp a sikerhez

Olvasom tovább...

Térj a tárgyra! Értékesítési szöveg profi lezárással

Kerülgetik a forró kását, misztikus-varázsolós szövegeket írnak, de az értékesítési szöveg nem erről szól. Az amatőröket onnan ismered fel, hogy sokat köntörfalaznak, amíg a tárgyra térnek, és közben szép lassan elveszítik az Olvasót.

Élére kell állítani a kérdést, mert túl kevés az időd arra, hogy olyanokhoz beszélj, akiknek nincs pénzük a vásárlásra, nem döntőképesek, vagy csak a piacot tesztelik. 

Szép számmal akadnak olyanok is, akik tőled szeretnének ingyen infóhoz jutni a szakterületről, hogy aztán, ha már alaposan kioktattad őket, egy másik értékesítőtől vásároljanak. A legrosszabb rémálmodban se forduljon elő ilyen! 

Mi kell hozzá, hogy ne félszeg puhatolózás legyen az értékesítés – akár élőben történik, akár szöveg által, írásban?

Értékesítési szöveg tippek a sikeres lezáráshoz

Olvasom tovább...

A 404-es hibaoldal, amitől vonzó lesz az online kommunikációd

Mikor meglátogatsz egy számodra érdekes weboldalt, biztosan téged sem dob fel, ha nem működik egy link vagy maga az URL cím rossz. Inkább feladod, és kattintasz tovább. Miért lenne ez másképp, ha a saját weboldaladról van szó? Hogyan teheti vonzóbbá az online kommunikációd egy 404-es hibaoldal?

Így tedd egyedivé: design ötletek a 404-es hibaoldalhoz

Olvasom tovább...

Szövegírás ötparancsolat az ütős promólevélhez

Ha a szövegírás leghatékonyabb műfaját keresed, akkor a promólevéllel máris megtaláltad. 

Múlt heti cikkemben olvashattál néhány tárgysorötletet, ami a megnyitást garantálja. Ehhez teszek most hozzá még 3 tippet a tárgysor kapcsán és 4 tanácsot, ami a leveledet még olvasmányosabbá varázsolja. 

Hírleveles szövegírás öt egyszerű lépésben

Olvasom tovább...

Szövegírás trükkök, hogy jobban tarolj a hírleveleiddel

Milyen szövegírás trükkök segítségével fogalmazz a kíváncsiságot garantáltan felkeltő tárgysorokat hírleveleidhez? 
 
Ha ismersz néhány jól működő fogást, máris közelebb fogsz járni a célodhoz: ahhoz, hogy az emailedet egyáltalán megnyissák, és fáradságos szövegírói munkát eredménye ne a levélszemétben landoljon olvasatlanul.

5 tárgysorsablon, amivel gyerekjáték a sikeres szövegírás

Olvasom tovább...