Hasznos applikációk, hogy ne maradj le semmiről - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Hasznos applikációk, hogy ne maradj le semmiről

Hasznos applikációk, hogy ne maradj le semmiről

Az életben manapság nincs megállás, de a folyamatos mozgás könnyedsége ezekkel a hasznos applikációkkal számodra garantált lesz. 

Szó szerint és képletesen, a gondolataid szintjén is könnyebben mozgásban maradsz, ha igénybe veszed az online kommunikáció segítségét, közelebbről pedig a következő három applikációt.

Mindent elérhetővé tevő, hasznos applikációk

Ha egyetlen szóban kellene összefoglalni a mai kor lényegét, akkor az összekapcsoltság lenne a legjobb kifejezés. Ez az a tényező, ami elvárássá teszi velünk szemben a minden eddiginél nagyobb gyorsaságot.

 1. Viber – ha gyorsan és ingyen akarsz kommunikálni

A hasznos applikációkról szóló sorozatunk újabb darabját a Viber mobilalkalmazás nyitja, amelynek segítségével üzeneteket küldhetsz más Viber-felhasználóknak, illetve hívást kezdeményezhetsz velük – ingyen. Ha nincs időd vagy kedved üzenetet pötyögni, rá is mondhatod 30 másodperces hangüzenet formájában a gondolataidat. 

Használat közben sokaknak stabilabbnak tűnt, mint a Skype. Emellett könnyű vele csoportokat csinálni, amelyekben akár üzenetek, akár képek formájában mindenkihez gyorsan eljut az infó.

2. BKK futár – ajtótól ajtóig visz a legrövidebb idő alatt

Ez az ingyenes utazástervező szolgáltatás valós idejű útvonaltervezést tesz lehetővé, valamint térképes járműmegjelenítésre is alkalmas. 

A hasznos applikációk fejlesztői ez esetben az összes felszíni tömegközlekedési járművet informatikai hálózatba kapcsolták, és műholdas megfigyeléssel látták el. Az eredmény: akadálymentes útvonaltervezés a járművek helyzetének valós idejű megjelenítése által.
 
Hiszen  ki mondhatja el magáról, hogy igazán kiismeri magát a szinte naponta változó budapesti közlekedésben? Ez az alkalmazás levezeti nekünk, hogy miről mire kell átszállnunk ahhoz, hogy eljussunk oda, ahova szeretnénk. A járatokra rákattintva megjeleníti a megállóhelyek nevét, valamint térkép segítségével megmutatja az útvonalat is.

3. Google fordító – két nyelv között a legrövidebb út

Gyors fordítási segítséget nyújt minden helyzetben – akár offline módban is. Azért érdemes más hasznos applikációkkal szemben ezt választani, mert olyan helyzetben is segít a nyelvi tájékozódásban, ha éppen nem áll rendelkezésre az internet, vagy külföldi utazáskor költséges lenne a folyamatos használata.
 
Nyilván nem arra találták ki, hogy a szaktolmácsokat helyettesítse, vagy kisregényeket olvassunk vele idegen nyelveken. Ezt azonban gyorsasága és rugalmassága hétköznapi helyzetekben bőségesen kárpótolja, hiszen hangalapú és grafikus keresést egyaránt működtet. Így a lefotózott nyomtatott szöveget digitalizálja és lefordítja.
 
Mellesleg ezáltal offline szöveget is könnyen lehet digitalizálni és e-mailben elküldeni néhány perc alatt, ami rengeteg időt spórol meg akkor, ha dokumentumokat kellene bepötyögni a gépbe.

Hasznos applikációk versenye

Sorozatunkban továbbra is tesztelni fogjuk a legnagyobb segítséget nyújtó mobilalkalmazásokat, illetve saját hektikus életünkből merítünk tippeket az ajánláshoz.

Te milyen hasznos applikációkat használsz? Oszd meg hozzászólásban olvasóinkkal a tippjeidet, ha van kedved ma valami jót tenni! :)

További bejegyzések

Lájk vagy nem lájk? 7 tipp a közösségi média használatához

Csapjunk hát egyből a lecsóba! Mert ezért jöttél, nem? :) Mi kell hozzá, hogy ne csak a lájkok gyűljenek a Facebook-oldaladon vagy a közösségi média általad használt egyéb felületén, hanem konvertálni, azaz látogatóból vevőt varázsolni is tudj?

Így használd a közösségi média eszközeit ügyfélszerzésre

Olvasom tovább...

Ettől döglik a légy: az ütős értékesítési szöveg alapfogásai

Nem titok: bizalomépítő elemeket rejtünk el a szövegben, és vásárlásra ösztönző módszereket alkalmazunk, mindahányszor az a feladat, hogy a megrendelőnk számára megszülessen a tökéletesen hatékony értékesítési szöveg.

Ami titok, azt nem itt fogjuk elárulni, de tudásunkból adunk egy jókora szeletet, ha kéred. :)

Fülön csíp! Az értékesítési szöveg 3 alapfűszere

Olvasom tovább...

Divatfogalom vagy a marketing jövője? Growth hacking kisokos

Ha elsőre nem ugrik be, hogy ezt most eszik vagy isszák, nem vagy egyedül. Olyan új, hogy magyarul még jóformán szavunk sincs arra, hogy mi is a growth hacking. Mégis egyre többen hisznek abban, hogy ez a „trükkös növekedés” fogja felváltani a hagyományos marketinget.

Hogy mi lesz a jövője (lesz-e egyáltalán?), azt persze nem mi fogjuk ebben a cikkben eldönteni, hanem a piac. De addig is lássuk az új terület fogásait és alapszavait! Ki tudja, talán még hasznot is húzhatsz belőle, ha a versenytársaidnál hamarabb beszállsz…

Growth hacking: a leleményes, kis pénzigényű kreatív ötletek műfaja

Olvasom tovább...

Szövegírás GPS, hogy soha többé ne akadj el alkotás közben

A kész jobb, mint a tökéletes! Sok mindenre igaz az állítás, de talán a szövegírás területén a legigazabb. Sok ígéretes tehetséget a saját, túl magas elvárásai akadályoznak meg az alkotásban, vagy a nem létező, „ideális körülményekre” vár, hogy végre hozzákezdjen az íráshoz.

Miért nem megy a szövegírás, ha maximalista vagy?

Olvasom tovább...

A Viber az üzleti kommunikáció új modelljét ígéri

Ingyenes internetes hanghívások és üzenetküldés, ez a Viber. Kevésbé macerás, mint a Skype, az alkalmazás letöltésével ugyanis annyi a teendőnk, hogy beírjuk a telefonszámunkat. A Viber automatikusan detektálja, milyen kontaktjaink vannak már. Ha telefonálni szeretnénk vagy üzenetet küldeni, a Viber-felhasználókkal ez az interneten fog létrejönni – ingyen. Jól hangzik? 800 millió felhasználó már rábólintott. Eljött hát az ideje, hogy az üzleti szféra felé is nyissanak.

Hogyan tud az üzleti kommunikáció úgy működni, mint egy baráti telefonhívás?

Olvasom tovább...