Mi újat mondhat az online kommunikációról a krumpli? - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

Mi újat mondhat az online kommunikációról a krumpli?

Mi újat mondhat az online kommunikációról a krumpli?

Régi trükkök bevetése gyakran váratlan sikert eredményez. Az online kommunikációban sincs ez másképp: ha egy sikertörténetből megalapozott következtetéseket vonsz le, felpezsdítheted a levegőt a vállalkozásod körül. Milyen sikertörténeteket érdemes megszívlelni? Vegyük az egyik legnagyobbat és legkézenfekvőbbet – a krumpliét.

A krumpli története az online kommunikáció szemszögéből

Amikor Dél-Amerikából behozták a burgonyát Európába, nem kedvelték meg rögtön. Első látásra a krumpli nem épp étvágygerjesztő, inkább taszító – mindaddig, amíg az ember nem szimatolt egy adag friss sült krumplit! 
Franciaországban XVI. Lajos király és felesége, Marie Antoinette egy vacsora alkalmával kedveltette meg a burgonyát vendégeivel. Hogyan? Egy csokornyi burgonyavirágból koszorút fonattak a királyné hajába, és még a király is virágot tűzött a ruhájára. A vacsorán aztán többféle krumpliételt is tálaltak, amit a vendégek lelkesen fogyasztottak. 

Kell jobb reklám, mint a királyi pár ajánlása? A burgonya divat lett, és elindult diadalútján, párhuzamosan megmentve több millió embert az éhínségtől – és elkápráztatva sokakat gourmet szakácsok ételkölteményeinek részeként.

Miért olyan értékesek az ajánlások?

Az emberek többsége jobban megbízik hús-vér vásárlók véleményében, mint a legcsillogóbb és legkörültekintőbb termékleírásban. Még akkor is, ha nem pont a királyi pár ajánlja! Az online kommunikációban az a lenyűgöző, hogy egymás mellé kerülnek különböző vélemények és értékrendek, nézőpontok és tapasztalatok. Ennyi ember csak nem téved, gondolja a felhasználó, és megnyomja a megrendelés gombot.


Az elégedett vevővélemény a legjobb reklám

Évről évre nő azoknak az online vásárlóknak a száma, akik elolvassák a vevővéleményeket, és az olvasottak függvényében döntik el, hogy megvásárolják-e az adott terméket. A BrightLocal évi rendszerességgel végzett felmérése szerint a látogatók 88%-a szavaz bizalmat a vevővéleményeknek, és csupán 12%-ot hagynak hidegen más vásárlók tapasztalatai.
Ez az arány elképesztő, hiszen azt jelenti, hogy 10-ből 8 felhasználóra befolyással van a többiek véleménye – még akkor is, ha tökéletesen idegen emberekről van szó.


Mit jelent ez számodra?

Ha nem használod fel a vásárlóid véleményét, az olyan, mintha semmibe vennéd az emberek 88%-ának vásárlási szokásait, hiszen megfosztod őket azoktól az információktól, amelyek segítik őket a vásárlásban.

Hogyan használhatod a vevővéleményeket az online kommunikációban?

Gyűjts össze minél több vásárlói véleményt! Lehet szöveges, videós, fényképpel ellátott, amit érdemes a weboldaladon kívül máshol is elhelyezni. Megéri értékesítési szövegben, közösségi felületeken reklámokban szerepeltetni, hiszen így többen láthatják a pozitív véleményeket cégedről.
Minél több vásárlói véleményt tudsz felsorakoztatni, annál sikeresebben teljesíthetsz a konverziók terén. És itt nem csak az elégedett vevővéleményekről van szó! Ebben a játszmában a negatív vélemények is fontos szerephez jutnak.

Negatív vevővélemény? Hasznot húzhatsz belőle!

Te hogyan viszonyulnál egy olyan termékhez, amelyikről oldalakon keresztül csak azt olvasnád, hogy nincs ennél csodálatosabb? Kicsit gyanús lenne, igaz? A negatív, vagy részben negatív vevővélemények elkerülhetetlenek, de szerencsére a saját előnyödre fordíthatod őket.

Ha elégedetlen vásárlóval hoz össze a sors, tartsd becsben a véleményét. Igyekezz minél gyorsabban reagálni a panaszára, mutasd meg, hogy érdekel a véleménye. Ha meg tudod oldani a problémáját, nyert ügyed van, mert a többi látogatód bizalmát egy csapásra elnyered vele.

Az online kommunikációban az egyik legnagyobb erény az őszinteség. Büszkélkedj az elégedett vásárlói véleményekkel, és soha ne rejtsd véka alá a felmerülő problémákat! Minél őszintébb vagy, annál jobban meg fognak bízni benned. A vásárlóid bizalma pedig a legjobb befektetés, mert hűséget és ismétlődő vásárlásokat eredményez.

Régi trükkök vagy vadiújak? Tervezd meg online kommunikációdat ingyenes előadásunkon! 

További bejegyzések

Blogírás ötletek hónapról hónapra

Többet hozhat a rendszeres blogírás a fizetett reklámnál, mert szakértői státuszodat építed, és lojális követőket szerezhetsz vele. Ráadásul a Google-helyezéseddel is csodát tesz, mert a keresőmotor nagyra értékeli a frissülő, releváns tartalmakat. Egyetlen feltétellel. Ha rendszeresen csinálod, és legalább 1 évig kitartasz mellette. 
 
Vállalod a kihívást? Szuper! Akkor olvasd el hozzá ötleteinket, és a cikk végén egy kis letölthető ajándékkal is kedveskedni fogunk Neked. Kíváncsi vagy, mi az? Még ne görgess oda, mert a használatához kell ez az infó is!

Blogírás (legalább) havi egyszer – 12 tématippünk

Olvasom tovább...

Brandépítés lépésről lépésre

Fontos, hogy brandépítés esetén szem előtt tartsuk: a fogyasztónknak fogalma sincs arról, mit akarunk neki mutatni. Az egy dolog, hogy mit közvetítünk magunkról, az viszont egy másik, hogy mi áll össze ebből a fogyasztónk fejében rólunk. Márpedig a márkánk elsősorban az utóbbiból épül fel. Mindenki azt akarja, hogy szeressék a brandjét. Ehhez viszont hosszú, alaposan megfontolt út vezet, amihez most összeírtuk a legfontosabb lépéseket.

A brandépítés első lépései

Olvasom tovább...

Te kivonulsz a Facebookról?

Valósággá vált minden céges Facebook oldal rémálma: az új algoritmus a személyes tartalmakat részesíti előnyben a hírfolyamokon, és nagyjából véget vet az üzleti, média és brand megjelenítéseknek. Ezentúl inkább a nagybátyád kutyáját fogod látni, és nem a legfrissebb híreket vagy a kedvenc boltod akcióit.

A legnagyobb brazil újság, a Folha februárban bejelentette, hogy ezentúl megkerüli a közösségi média titánját, és több új hírt nem posztol a Facebookra. 

Merész lépés.

De mit tegyen az, aki felépített egy jól működő céges Facebook oldalt?

Olvasom tovább...

Kinek kell Instagram hirdetés?

Szeretnéd kibővíteni kampányaidat az Instagram hirdetés lehetőségeire is? Eleged van már abból, hogy a Facebook hirdetéseidet teszed ki folyton az Instagramra? Ha szeretnéd előzetes anyagi ráfordítás nélkül megtudni, vajon megéri-e neked ez az irány,  összeszedtünk hozzá pár tippet az alábbi bejegyzésben.
Ahhoz, hogy az Instagramon hirdess, nem neked, hanem a célközönségednek kell elsősorban Instagram fiókkal rendelkeznie. Az Insta hirdetéseket a Facebook fiókod hirdetéskezelőjében tudod beállítani. Sokkal jobban jársz azonban, ha Te is csinálsz magadnak egyet, hiszen így a hirdetésed kinézetét, eredményességét, statisztikáit is nyomon tudod követni.

Mikor éri meg a cégednek egy Instagram hirdetés?

Olvasom tovább...

Az online kommunikáció 5+1 trendje 2018-ban

Hogyan optimalizálható a legjobban az online kommunikáció 2018-ban? Milyen új trendeket kövess, és mi az, amire már nem érdemes túl sok időt fordítanod? Aki az online marketing világát ismeri, jól tudja, hogy ebben a szélsebesen változó üzletágban az első és legfontosabb, hogy jól informáltak legyünk. A 2018-as változásokról és előrejelzésekről alábbi összefoglalónkban olvashatsz.
 

1. Az online kommunikáció törzse: az e-mail marketing

Olvasom tovább...

Katt a gombra! Értékesítési szövegírás hatékony lezárással

Felszólítás a cselekvésre (call to action): így hívják azokat a webszövekbe „belevarrtˮ gombokat, amik nélkül az értékesítési szövegírás csupán öncélú kreatív játék lenne.
 
„Feliratkozom … letöltöm … kosárba teszem … még több infó … kifizetemˮ vagy egyéb cselekvések (akciók) nevei díszelegnek rajtuk. Meg az is előfordul, hogy a szöveg végén található, linkesített mondat vagy szókapcsolat szólít fel a szerző számára kívánatos cselekvésre.
 
Milyenek legyenek ezek a felhívások azért, hogy a célszemély valóban engedelmeskedjen és továbbkattintson?

Milyen a felszólító gombokra összpontosító értékesítési szövegírás?

Olvasom tovább...