A sikeres érkezőoldalak 3 aranyszabálya - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

A sikeres érkezőoldalak 3 aranyszabálya

A sikeres érkezőoldalak 3 aranyszabálya

A webes világban életbevágó fontosságú, hogy a látogatókból lehetőleg azonnali reakciót válts ki, azaz képes legyen a szöveged konverzió elérésére. A jól optimalizált érkezőoldalakkal vásárlóvá, ajánlatkérővé lehet változtatni a weboldalra terelt látogatót.

 

3 aranyszabály, amivel sikeressé teheted az érkezőoldalad

1. számú aranyszabály: Mindig tudd, mit akar a látogatód!

Jó lenne tudni, hogy mi jár a látogatók fejében. Egy biztos, a látogatók szándéka sohasem merül ki annyiban, hogy egy bizonyos terméket szeretnének megvásárolni. 

A látogató a vásárlás különböző fázisaiban lehet:

  • a tudatosság szakaszában a látogató érdeklődik, adatokat gyűjt, tájékozódik a piacon Például, valaki szeretne kikapcsolódni egy wellness hétvégén. Megnézi, milyen szolgáltatások közül lehet válogatni, figyelemmel kíséri az árakat.
  • a megfontolás szakaszában már kiválasztotta a terméket, a márkáját is eldöntötte Információgyűjtés közben emberünknek megtetszik az aquafitnesz, ki is akarja próbálni a hétvégén.
  • a beszerzés fázisában a látogató már konkrétan vásárolni akar, és keresi azt a helyet, ahol megteheti.  Mivel már tudja, hogy pontosan mit akar, egy aquafitnesz programot biztosító wellness szállodát keres a környéken, vagy legalábbis egy gyorsan megközelíthető helyen. Ilyenkor egy 10%-os kupon képes csodákat művelni!

Az érkezőoldal akkor lesz igazán sikeres, ha összhangban tud lenni a látogató szándékával.

2. számú aranyszabály: Az érkezőoldalnak egy és csakis egy célja legyen!

Az érkezőoldalnak jól meghatározott célja van. Minden olyan elem, amelyik elvonja a látogató figyelmét erről a célról, felesleges, sőt ártalmas. A létező legjobb megoldás, ha semmilyen más interaktív elemet nem építünk be az érkezőoldalba, csak a cél szolgálatában álló konverziós űrlapot. Legyen az feliratkozási űrlap vagy vásárláshoz szükséges adatbekérő. Egyéb linkek, ikonok, menüpontok, közösségi médiára invitáló boxok csak elterelik a látogató figyelmét, aki szempillantás alatt elhagyhatja az oldalt.

3. számú aranyszabály: Ne ess a szűkszavúság csapdájába!

Széles körben elterjedt tévhit, hogy az érkezőoldal annál sikeresebb, minél rövidebb szöveget tartalmaz. A webes szöveg ideális hosszáról már írtunk egy korábbi bejegyzésben, következtetésként le lehet vonni, hogy a szöveg hosszát mindig a látogatók viselkedéséhez kell igazítani.

Az érkezőoldal legfontosabb feladata a meggyőzés, és ehhez sok esetben három mondatnál többre van szükség. Ha valaki autót akar vásárolni, az időt és energiát szán arra, hogy minden szempontból a legmegfelelőbb modellt válassza. Hidd el, el fogja olvasni azt a két oldalt, ami alapján mélyen a zsebébe nyúl, akkor is, ha amúgy nincs könyvtárbérlete.
Az érkezőoldal szövegének tudatában kell lennie a választás, a döntés komolyságának, hogy a látogató érezze, valódi segítségre talált a problémája megoldásában.

Ha a fenti 3 aranyszabályt betartod, az érkezőoldalad nagy eséllyel tereli majd a látogatókat a cél felé: a konverziós gomb megnyomásához. Sok sikert, sok vevőt kívánok Neked!

Tudod mi az érkezőoldal előtti lépés a vevőszerzésben? A hírlevél. Ha az online kommunikációnak ezt az elemét is meg akarod tanulni, akkor gyere el a 10 hírlevél hiba ingyenes előadásra, március 9-én!
 

További bejegyzések

Blogírás ötletek hónapról hónapra

Többet hozhat a rendszeres blogírás a fizetett reklámnál, mert szakértői státuszodat építed, és lojális követőket szerezhetsz vele. Ráadásul a Google-helyezéseddel is csodát tesz, mert a keresőmotor nagyra értékeli a frissülő, releváns tartalmakat. Egyetlen feltétellel. Ha rendszeresen csinálod, és legalább 1 évig kitartasz mellette. 
 
Vállalod a kihívást? Szuper! Akkor olvasd el hozzá ötleteinket, és a cikk végén egy kis letölthető ajándékkal is kedveskedni fogunk Neked. Kíváncsi vagy, mi az? Még ne görgess oda, mert a használatához kell ez az infó is!

Blogírás (legalább) havi egyszer – 12 tématippünk

Olvasom tovább...

Brandépítés lépésről lépésre

Fontos, hogy brandépítés esetén szem előtt tartsuk: a fogyasztónknak fogalma sincs arról, mit akarunk neki mutatni. Az egy dolog, hogy mit közvetítünk magunkról, az viszont egy másik, hogy mi áll össze ebből a fogyasztónk fejében rólunk. Márpedig a márkánk elsősorban az utóbbiból épül fel. Mindenki azt akarja, hogy szeressék a brandjét. Ehhez viszont hosszú, alaposan megfontolt út vezet, amihez most összeírtuk a legfontosabb lépéseket.

A brandépítés első lépései

Olvasom tovább...

Te kivonulsz a Facebookról?

Valósággá vált minden céges Facebook oldal rémálma: az új algoritmus a személyes tartalmakat részesíti előnyben a hírfolyamokon, és nagyjából véget vet az üzleti, média és brand megjelenítéseknek. Ezentúl inkább a nagybátyád kutyáját fogod látni, és nem a legfrissebb híreket vagy a kedvenc boltod akcióit.

A legnagyobb brazil újság, a Folha februárban bejelentette, hogy ezentúl megkerüli a közösségi média titánját, és több új hírt nem posztol a Facebookra. 

Merész lépés.

De mit tegyen az, aki felépített egy jól működő céges Facebook oldalt?

Olvasom tovább...

Kinek kell Instagram hirdetés?

Szeretnéd kibővíteni kampányaidat az Instagram hirdetés lehetőségeire is? Eleged van már abból, hogy a Facebook hirdetéseidet teszed ki folyton az Instagramra? Ha szeretnéd előzetes anyagi ráfordítás nélkül megtudni, vajon megéri-e neked ez az irány,  összeszedtünk hozzá pár tippet az alábbi bejegyzésben.
Ahhoz, hogy az Instagramon hirdess, nem neked, hanem a célközönségednek kell elsősorban Instagram fiókkal rendelkeznie. Az Insta hirdetéseket a Facebook fiókod hirdetéskezelőjében tudod beállítani. Sokkal jobban jársz azonban, ha Te is csinálsz magadnak egyet, hiszen így a hirdetésed kinézetét, eredményességét, statisztikáit is nyomon tudod követni.

Mikor éri meg a cégednek egy Instagram hirdetés?

Olvasom tovább...

Az online kommunikáció 5+1 trendje 2018-ban

Hogyan optimalizálható a legjobban az online kommunikáció 2018-ban? Milyen új trendeket kövess, és mi az, amire már nem érdemes túl sok időt fordítanod? Aki az online marketing világát ismeri, jól tudja, hogy ebben a szélsebesen változó üzletágban az első és legfontosabb, hogy jól informáltak legyünk. A 2018-as változásokról és előrejelzésekről alábbi összefoglalónkban olvashatsz.
 

1. Az online kommunikáció törzse: az e-mail marketing

Olvasom tovább...

Katt a gombra! Értékesítési szövegírás hatékony lezárással

Felszólítás a cselekvésre (call to action): így hívják azokat a webszövekbe „belevarrtˮ gombokat, amik nélkül az értékesítési szövegírás csupán öncélú kreatív játék lenne.
 
„Feliratkozom … letöltöm … kosárba teszem … még több infó … kifizetemˮ vagy egyéb cselekvések (akciók) nevei díszelegnek rajtuk. Meg az is előfordul, hogy a szöveg végén található, linkesített mondat vagy szókapcsolat szólít fel a szerző számára kívánatos cselekvésre.
 
Milyenek legyenek ezek a felhívások azért, hogy a célszemély valóban engedelmeskedjen és továbbkattintson?

Milyen a felszólító gombokra összpontosító értékesítési szövegírás?

Olvasom tovább...