A vonzó címsor 7 összetevője - Tippek értékesítési üzenetek, üzleti kommunikáció, szövegírás, hirdetések és hírlevelek írásához

A vonzó címsor 7 összetevője

internetes kommunikáció és a címsor

Ahogy a magánéletedben, az üzleti kommunikációdban is nagyon fontos szerepe van a bemutatkozásnak, hiszen már az első pár pillanatban eldöntöd, hogy érdekel-e egy adott ember. Ugyanígy már egy cikk főcímének elolvasásánál meghozod a döntést, hogy adhat-e értéket számodra az írás, vagy becsukod az oldalt.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogyan indítod a cikked, hírleveled, értékesítési oldaladat. Egy ütős címsorral nagy eredményeket érhetsz el, míg egy esetlen főcímmel nem mész semmire.

Mi a főcím célja?

Bizonyára nem okoz meglepetést, hogy a címsor célja nem más, mint hogy eladd vele a továbbolvasást. Ennek érdekében a jó címsor figyelemfelkeltő (akár meghökkentő), kíváncsiságot kelt, tömör, informatív és cselekvésre (olvasásra) késztet.

Nézzük meg, hogyan tudsz igazán hatásos címsort írni néhány bevett trükk segítségével.

A címsor mutasson megoldást az olvasó problémájára

Kézenfekvő módszer az, ha a címsorban tudatod az olvasóval, hogy a cikked elolvasásával megoldást kínálsz egy adott problémájára. Ezzel a problématudatát is erősíted, ami rendkívül fontos szempont, ha el akarod érni, hogy elolvassák a tartalmadat.

Például:

Megtudhatod, hogyan javíthatsz látásodon 1 hónapon belül

A veszteségtől való félelem nagyobb, mint a nyereség iránti vágy

Az emberekben a veszteségtől való félelem sokkal erősebb, mint a nyereség iránti vágy, érdemes ezt a pszichológiai tényt felhasználni. Tudasd az olvasóval, hogy miről marad le, ha nem olvassa el az egész cikket.

Például:

Kimaradnál az év legnagyobb vállalkozói partijából?

A negatív címsor több embert vonz?

Ne félj hangsúlyozni a negatívumokat! A főcím egyik feladat az, hogy lehető legpontosabban betaláljon az olvasót érintő problémába, erre nagyon jó megoldás az, ha arra a fájó pontra koncentrálunk, amire megoldást keres, ahelyett, hogy egyből magát a megoldást kínálnánk.

Például:

3 ok, amiért katasztrófa a házasságod és hogyan javíthatod ki ezeket

A felszólító mód előnyei

Az utasító címsor lényegre törő, cselekvésre buzdít és egyértelműen tudatja az olvasóval, mit kell tennie. Az emberek többsége szereti, ha megmondják neki, mit csináljon, emiatt ezzel a fajta főcímmel igazán sikeres lehetsz.

Például:

Hódítsd vissza a barátnőd 1 hónapon belül!

Nyiss kérdéssel

A kérdéssel egyből bevonjuk az embereket. A kérdéssel kezdődő címsor mindenképpen legyen egyszerű és egyértelműen derüljön ki belőle, milyen témában olvashat tovább.

Lehet eldöntendő kérdés, de akár el is gondolkodtathat.

Például:

Unod már, hogy megbámulnak a testsúlyod miatt?

Miért előnyösebb az üzleti életben az okostelefon?

Használj számokat

A figyelemfelkeltés egyik ősi fegyvere a pontokba szedett érvelés, nem csoda, hogy a médiában hemzsegnek a számoktól a címsorok. Nézd meg bármelyik sikeres magazint, és a főoldalon biztosan találni fogsz számot tartalmazó címet. Miért? Mert könnyen megjegyezhető és tömören összefoglalja, miről is olvashat bővebben.

Például:

12 tipp, hogy a bőröd télen is hidratált legyen

Légy provokatív!

A figyelemfelkeltés egyik legjobb eszköze a provokáció. Ha szokatlan a címsorod, szinte garantált, hogy mindenki kíváncsi lesz tartalmadra.

Például:

Akár el is áshatod magad, ha nem tudsz angolul

A cikkben felsorolt ötleteket kedved szerint kombinálhatod, egyszerre lehet egy cím például provokáló, tartalmazhat számot és lehet kérdő mondat is. A lehetőségeknek csak a képzeleted szab határt.

Érdemes a címsorokkal kísérletezni és mérni a kiváltott hatást, de ez már egy következő cikk témája lesz.

Te mi alapján írod a címsoraidat?

További bejegyzések

Hatékony üzleti kommunikáció nyári időszámítás szerint is

Az üzleti kommunikáció terén sosincs megállás. Azt gondolnád, ha itt a nyár, és az ügyfeleid nyaralni mentek, akkor itt az ideje annak is, hogy hátradőlj, és élvezd a napsütést. De a vevőkkel folytatott kommunikáció ilyenkor se állhat le, sőt hasznosabb lehet, mint bármikor. 

Következetes üzleti kommunikáció, de könnyedebb témákról

Olvasom tovább...

A legújabb Facebook képméretek: 2018 – puskázz innen!

Az optimális Facebook képméreteket keresed? Aktualizáltuk a képméretek listáját, hogy 2018-ban is vonzó és figyelemfelkeltő posztokkal és hirdetésekkel öregbítsd a hírneved.

A Facebookon ugyanis nem elég végtelenül kreatívnak lenni: ha nem veszed figyelembe az ajánlott feltöltési méreteket, könnyen értelmezhetetlenné válik a kép. Ezeket a méreteket ráadásul nehéz nyomon követni, mivel a követelmények a kép típusától függően változnak, és maguk ajánlások is gyakran frissülnek (évente akár többször is).

Ezeket a méreteket használd, ha tökéletes Facebook posztot, hirdetést akarsz

Olvasom tovább...

Könnyed szövegírás 3 egyszerű lépésben

A szövegírás sokak számára valóságos küzdelem. Miről írjak? Hogyan írjam meg? Mi legyen benne? Sokszor az üres monitor előtt várunk az isteni szikrára. Aztán beindul a fantázia, és mire észbe kapunk, valami igazán nagyszerű szöveg a végeredmény. Ami érdekes, izgalmas, és elad. Mi kell ahhoz, hogy mindig így menjen?

Hogyan indul be a sikeres szövegírás?

Olvasom tovább...

Hogyan segíts dönteni? Neuro marketingterv a sikeres eladáshoz

Ha a marketingterv műfajára gondolunk, annak célja az, hogy segítsünk az ügyfélnek dönteni. Méghozzá nem akárhogy, hanem ugye „jól”: a vásárlás mellett. Ehhez érdemes a neuro marketingterv fogásait használnod. 

De mi is ez a neuro… izé? Az agykutatás eredményeit a marketing gyakorlatába beépítő módszer. Ezt azonban csak a pontosság kedvéért. Amit igazán érdemes tudnod róla, az most jön.

A neuro marketingterv 4 alapfogása

Olvasom tovább...

Adok vagy kapok? A tartalommarketing dilemmája

Ajándékozni vagy sem: a tudásod díjmentes felkínálását szorgalmazó tartalommarketing nagy kérdését vajon hogyan lehetne úgy megválaszolni, hogy kecske és káposzta szempontja egyaránt rendben legyen? 

Könnyen eldöntheted, hogy mikor mit és mennyit adj oda ingyen, és miért kérj pénzt, ha elolvasod a 2x3-as szabályt alább.

Mehet a tartalommarketing! Ne fukarkodj a tudásoddal, ha...

Olvasom tovább...